În județul Mureș are loc cel mai mare pelerinaj de Sfânta Maria Mare

in judetul mures are loc cel mai mare pelerinaj de sfanta maria mare

Peste 10.000 de pelerini sunt așteptați la Sînmărtinul de Câmpie de Adormirea Maicii Domnului iar o parte dintre credincioși vor ajunge la mănăstirea ce poartă hramul sărbătorii, încă din această seară.

Toată noaptea vor fi oficii religioase, mâine urmând să fie săvârșită Sfânta Liturghie de către ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Pelerinajul de la Sânmărtin este considerat cel mai important loc de pelerinaj din întreaga arhiepiscopie, spune protopopul ortodox din Tîrgu-Mureș, Olimpiu Zăhan:

De Adormirea Maicii Domnului, la Sînmărtinul de Câmpie și anul acesta vor fi multe slujbe începând din Ajunul Hramului. Din fericire, este cel mai mare pelerinaj din Eparhia de Alba și fiind și zi oficială liberă, ne așteptăm la un număr mare de credincioși, și în ajun și în ziua de Sfânta Maria. Vor fi în jur de 10.000 de oameni … După terminarea Sfintei Liturghii și cuvântul ierarhului, va fi o agapă creștină și se va da fiecărui pelerin un pachet de hrană la ieșirea din incinta mănăstirii.

Pelerinaje de Sfânta Maria Mare se organizează și la alte mănăstiri din județ, precum cele de la Recea, Nima Râciului și Chiheru de Jos.

Cu tradiție de sute de ani sunt, însă, pelerinajele de la Nicula din județul Cluj, de la Cacica, în Suceava, de la Marian Radna, în Timiș, și de la Bixad din Covasna.

Cristina Bulbescu

The post În județul Mureș are loc cel mai mare pelerinaj de Sfânta Maria Mare appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: În județul Mureș are loc cel mai mare pelerinaj de Sfânta Maria Mare

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.