Eveniment

Jandarmi brașoveni pe Elbrus

Patru jandarmi brașoveni au ajuns pe „Tronul Zeilor”, cum mai este supranumit Vârful Elbrus, situat la granița dintre Europa și Asia. Masivul, cu o înălțime de 5.648 de metri, poate fi considerat cel mai înalt de pe continentul nostru.
Cei trei subofițeri care au participat la ascensiune se află la al treilea proiect de acest gen, după Mont Blanc în 2017 și Matterhorn în 2018.
În acest an, li s-a alăturat și șeful lor, locotenentul Tudor Deleanu:


Ascensiunea nu a fost una ușoară, îndeosebi din cauza temperaturii extrem de scăzute, însă echipa de jandarmi montani era foarte bine pregătită.
După reușita din acest an, jandarmii se gândesc deja ce vârf să aleagă pentru proiectul de anul viitor. Toate aceste reușite sunt dedicate unui fost coleg, aşa cum a dezvăluit comandantul unităţii, colonelul Cristian Paliştan:

Ieri, la Cinematograful ”Amza Pelea” din Râșnov, în cadrul Festivalului de Film și Istorii Râșnov, a fost prezentat documentarul ”Eroii care ne-au lăsat o viață”, în care sunt arătate principalele ascensiuni din anul centenar 2018 realizate de Echipa Națională Montană a Jandarmeriei Române, din care au făcut parte și trei jandarmi montani din Brașov.

The post Jandarmi brașoveni pe Elbrus appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Jandarmi brașoveni pe Elbrus

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button