Eveniment

Manifestări de Ziua Pompierilor

Astăzi este Ziua Pompierilor români. În multe oraşe din ţară au loc evenimente speciale, organizate pentru a marca împlinirea a 171 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, dintre compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu şi un corp de armată al Imperiului Otoman, când au căzut la datorie 166 de pompieri militari.

În acest cadru aniversar, în fața Primăriei municipiului Târnăveni, sunt organizate, începând cu ora 11, o serie de activități cu publicul. Paricipanții pot admira o expoziție de tehnică specifică și ceremonialul militar cu defilarea militarilor din cadrul ISU Mureș. Cu acest prilej au loc și înaintări în grad ale angajaților, premierea militarilor care s-au distins pe timpul intervențiilor, premierea voluntarilor Inspectoratului din programul ,,Salvator din Pasiune,, și premierea elevilor care au reprezentat România la cea de-a VII-a Competiție Internațională pentru Copii și Tineri între 13 și 17 ani – Young Rescuer desfășurată în Azerbaijan.

De asemenea la toate subunitățile din cadrul Inspectoratului are loc ,,Ziua Porților Deschise,, prilej cu care cei interesați pot afla mai multe despre modul de lucru al salvatorilor mureșeni.

The post Manifestări de Ziua Pompierilor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Manifestări de Ziua Pompierilor

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button