Eveniment

Masterclass de editare a imaginii, la SIMFEST

Oricine poate obține o filmare de calitate, făcută cu telefonul sau cu un aparat profesionist, dacă știe principiile de monta.

Cine înțelege tehnicile de editare a imaginilor poate vedea cu alți ochi emisiunile TV, un film sau un clip publicitar, a explicat pentru RTM Laura Baron, prof. univ. la UNATC București, prezentă la SIMFEST Tg. Mureș.:

Acesta este scopul montanjului, de a ajuta privitorul să înțeleagă mesajul pe care vrei să-l comunici, e un factor foarte important pentru a stabili această conexiune între privitor și autor, în a decodifica conținutul respectiv. Din punctul de vedere al tehnologiei, sunt telefoane extrem de performante dar și aparate de fotografiat cu ajutorul cărora poți să filmezi. Regulile de montaj sunt același, doar softurile sunt diferite. Eu cred că dacă oamenii dețin principiile de montaj și știu ce vor să comunice, deja nu mai contează că apar în mediile online sau la TV.

La masterclass au participat tineri, elevi și studenți la Arte din Tg. Mureș, dar și adulți, amatori, pasionați de imagine, respectiv regizori, oameni de televiziune și directori de imagine din România și Republica Moldova.

Valeriu Russu

The post Masterclass de editare a imaginii, la SIMFEST appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Masterclass de editare a imaginii, la SIMFEST

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button