Eveniment

Moment de sărbătoare pentru românii din Harghita şi Covasna

Românii din Harghita şi Covasna sărbătoresc, în aceste zile, 25 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Ortodoxe din zonă, instituţie care a avut un rol esenţial în păstrarea identităţii naţionale .
În cursul zilei de azi a fost oficiată, la Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc o liturghie care a marcat atât acest eveniment cât şi hramul aşezământului.

Catedrala episcopală din Miercurea Ciuc a fost neîncăpătoare, credincioşii veniţi la liturghie, unii îmbrăcaţi în port popular, mărturisind că sunt extrem de emoţionaţi şi că bucuria pe care o resimt este foarte mare.
Directorul ştiinţific al Centrului European de Studii Covasna-Harghita, dr. Ioan Lăcătuşu, unul dintre cei care a contribuit la înfiinţarea episcopiei, în urmă cu 25 ani, a subliniat importanţa deosebită a acestei instituţii, care e schimbat destinul comunităţii româneşti din zonă.

La eveniment a fost prezent şi prefectul Harghitei, Jean-Adrian Andrei, care s-a declarat privilegiat că participă la acest eveniment, extrem de important pentru românii din zonă.

Manifestările dedicate acestui eveniment vor continua şi la mănăstirea ‘Adormirea Maicii Domnului’ de la Izvoru Mureşului, unde va avea loc Simpozionul cu tema ‘Episcopia Covasnei şi Harghitei – 25 de ani de la înfiinţare’.

The post Moment de sărbătoare pentru românii din Harghita şi Covasna appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Moment de sărbătoare pentru românii din Harghita şi Covasna

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Un comentariu

  1. Maaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiii dar nu mai e Coronavirusul un pericol? Sau a luat zi liberea ca astia sa se poate sa se pupe-n cur? nebarbieritii aia? Sau virusul asta nu e religios? Hmmmmm? Ce minciuni de doi lei cu acest virus!!! Nu pentru orisicine a fost inventat acest Curonavirus, nu??? Offffffffffff, fir ar sa fiti de mincinosi jegosi!!! E mare ticalosenia in tara aceasta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button