Eveniment

Mureș: Exercițiu internațional al forțelor pentru operațiuni speciale

Mâine, de la ora 12.00, în poligonul din Sângeorgiu de Mureș va fi organizată Ziua Distinșilor Vizitatori în cadrul exercițiului forțelor pentru operații speciale JUNCTION STRIKE 19.
Comandantul Garnizoanei Tg. Mureș, lt-col. Sergiu Colceriu, a explicat pentru Radio Tg.Mureș că exercițiul se desfășoară în perioada 3-22 iunie pe un scenariu fictiv, asociat războiului hibrid:

Exercițiul se derulează în două etape, în prima s-au desfășurat activități de instruire în mediul virtual, în cadrul unor exerciții de simulare, urmând ca în cea de-a doua etapă să se desfășoare acțiuni tactice în trei medii operaționale: terestru, aerian și maritim. Participă peste 450 de militari care vor executa acțiuni specifice în 12 locații de pe întreg teritoriul României, una dintre ele fiind la Tg. Mureș în poligonul Sg. de Mureș. În acest an, exercițiul pentru operațiuni speciale Junction Strike este integrat în exercițiul multinațional Saber Guardian 19.

Alături de militarii români se vor antrena și aproximativ 120 de militari străini din țări aliate sau partenere – Georgia, Marea Britanie, Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii.

Valeriu Russu

The post Mureș: Exercițiu internațional al forțelor pentru operațiuni speciale appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureș: Exercițiu internațional al forțelor pentru operațiuni speciale

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button