Eveniment

O nouă zi națională a curățeniei, pe 21 septembrie

”Asociația ”Let’s Do It, Romania!” cheamă pentru al șaptelea an românii să se alăture inițietivei ”Zilei de Curățenie Mondială”.

Până la această oră, voluntari din 27 de județe și-au anunțat participarea, iar înscrierea se face pe platforma online a organizației (https://membership.letsdoitromania.ro.

Coordonatorul acțiunii pe județul Mureș, Nicoleta Simion, a arătat că 10 localități mureșene și-au anunțat deja participarea, iar lista este deschisă. Ea precizează că peste 10.000 de saci și 7.000 de perechi de mănușiv vor fi puși la dispoziția voluntarilor din județ:

Conceputul ”Let’s Do It!” e de a face curățenie în natură. Avem parteneriate cu Prefectura, primăriile, instituții, școli. Până acum ne-au răspuns 10 primării și sperăm ca anul acesta să ajungem la o participare cel puțin la fel de bună ca anul trecut, când în Mureș au fost peste 10.000 de participanți din 53 de primării. Suntem în discuții cu Salubriservul pentru transportul stațiilor de gunoi. În ceea ce privește groapa de gunoi, avem toată susținerea lor, vor deschide groapa sâmbătă și e posibil să ne facă și o reducere sau chiar o gratuitate la taxa de gunoi. Și ADI Ecolectul ne susține, deci toate deșeurile se vor ridica sâmbătă sau duminică.

O noutate o reprezintă cele câteva work shop-uri, în care participanții sunt invitați să socializeze și să se informeze asupra problemelor de mediu, în zona Barajului, cu sprijinul Administrației Bazinale de Apă Mureș.

Nicoleta Simion a precizat că vor fi ateliere de pictură, de obiecte confecționate din materiale reciclabile, adresate cu precădere copiilor.

Așadar, pe data de 21 septembrie, România se va alătura, pentru al șaptelea an consecutiv celor peste 100 de țări care fac curățenie în aceeași zi în întreaga lume.

Valeriu Russu

The post O nouă zi națională a curățeniei, pe 21 septembrie appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: O nouă zi națională a curățeniei, pe 21 septembrie

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button