Eveniment

Patru spectacole mureșene în premieră la Chișinău

Actorii din companiile „Liviu Rebreanu” și „Tompa Miklos” ale Teatrului Național Târgu-Mureș, participă până la data de 29 septembrie la a 5-a Ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale de la Chișinău.

Trupele de teatru vor urca pe scenă cu reprezentații ale unor spectacole etalon precum „Navigatorul”, „Karamazovii” sau „D’ale Carnavalului”.

Secretarul artistic al Teatrului Național Târgu-Mureș, Laurențiu Blaga:

Avem de mulți ani o colaborare cu Teatrul din Chișinău. În anii trecuți din această colaborarea a rezultat spectacolul „Miss Liberty”, care a fost jucat atât la Târgu-Mureș cât și la Chișinău, și din distribuția căruia făceau parte atât actori ai companiei „Liviu Rebreanu” cât și ai Teatrului „Mihai Eminescu” din Chișinău. Cei de la Chișinău ne invită în fiecare an la această reuniune iar noi le onorăm invitația an de an.

Pe lângă spectacolele de teatru, artiștii si tehnicienii naționalului mureșean vor participa și la multiple întâlniri cu publicul și conferințe de presă.

Participările la astfel de evenimente sunt o carte de vizită a orașului, spune Laurențiu Blaga:

Este vorba de promovarea municipiului Târgu-Mureș în afara granițelor sale și ale țării, fiecare participare la un astfel de eveniment devine o carte de vizită a orașului prin actorii care participă cu un spectacol la un eveniment din afara sa.

Reuniunea Teatrelor Naționale de la Chișinău este un eveniment organizat de Institutul Cultural Român cu sprijinul Ministerului Educației Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și al Ministerului Culturii și Identității Naționale al României.

Vlad Todoran

The post Patru spectacole mureșene în premieră la Chișinău appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Patru spectacole mureșene în premieră la Chișinău

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button