Eveniment

Pelerinaj impresionant la Şumuleu Ciuc, de Rusaliile catolice

O mulţime impresionantă de pelerini a participat azi, la Şumuleu Ciuc, la tradiţionalul pelerinaj de Rusaliile Catolice, închinat Fecioarei Maria, considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de la altarul în aer liber situat în şaua dintre munţii Şumuleul Mare şi Şumuleul Mic, la marginea municipiului Miercurea Ciuc, acelaşi de unde, în urmă cu o săptămână, Papa Francisc a oficiat Liturghia Pontificală.

Pelerinii, majoritatea catolici de limbă maghiară, au venit din toată România, dar şi din Europa şi chiar de pe alte continente, ei mărturisind că rugăciunile adresate Fecioarei Maria de la Şumuleu le sunt ascultate de fiecare dată.

La slujbă a participat, la fel ca în ultimii ani, preşedintele Ungariei şi soţia sa, precum şi vicepremierul Ungariei, demnitari din Guvernul de la Budapesta, parlamentari UDMR, autorităţi locale şi judeţene.

Episcopul Pál József Csaba a făcut apel, în predica sa festivă, la înţelegere şi dialog şi a amintit de incidentul de la Valea Uzului, îndemnându-i pe pelerini să nu generalizeze, să dea dovadă ‘de demnitate umană şi creştină’.

The post Pelerinaj impresionant la Şumuleu Ciuc, de Rusaliile catolice appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Pelerinaj impresionant la Şumuleu Ciuc, de Rusaliile catolice

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button