Eveniment

”Plaiuri mureșene” a adus astăzi la Târgu Mureș 130 de dansatori din tot județul

Concursul este la prima ediție și a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în parteneriat cu Palatul Copiilor Tîrgu Mureş.
Au participat elevi din școlile mureșene, ansambluri școlare, care au pus pe scenă dansuri specifice zonei din care au provenit.
Directorul Palatului Copiilor, Iolanda Cătinean:

Cei mai mulți sunt din clasele V-VIII, avem și copii mai mici, clasele primare, sin satele de lângă Târgu Mureș și o formație din Târgu Mureș. Este prima ediție pe care am organizat-o, evident, urmează și ediția a doua.

Mihai Teodor Nașca, membru al juriului, a arătat că aceste concursuri sunt ocazii bune pentru profesioniști să găsească viitoare talente artistice.

În primul rând, vrem să vedem dacă există acea pepinieră necesară. Noi mizăm pe acești copii, ca într-o bună zi, ei să fie cei care duc mai departe dansurile populare. E un festival pentru copii și suntem îngăduitori cu ei dar, dincolo de ceea ce se întâmplă pe scenă, noi urmărim în general unde sunt sâmburii aceia de talent pentru că în fiecare ansamblu, chiar dacă nu este omogen sau unele sunt mai tehnice, altele mai puțin tehnice, în fiecare există cel puțin un sâmbure unde găsim un copil care este foarte talentat și care ar putea deveni chiar un dansator profesionist.

Copiii au dansat cu suflet, iar pentru această competiție s-au pregătit, alături de profesori, săptămâni la rând:

Inițial, competiția trebuia să aibă loc în Piața Teatrului însă, din cauza condițiilor meteo, s-a mutat la Casa de Cultură a Tineretului.
Organizatorii sunt deciși să continue competiția și anii următori.

Raluca Creţ

Foto: Radio Tg.Mures/Raluca Cret

Foto: Radio Tg.Mures/Raluca Cret

The post ”Plaiuri mureșene” a adus astăzi la Târgu Mureș 130 de dansatori din tot județul appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ”Plaiuri mureșene” a adus astăzi la Târgu Mureș 130 de dansatori din tot județul

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button