Eveniment

Prima ediție a Târgului de produse și tradiții, ”La poalele Călimanului”

Acesta are loc sâmbătă, 22 iunie, la locul obișnuit al târgului duminical al comunei Deda, cu participarea celor 10 comune din zonă, membre ale Grupului de Acțiune Locală.

Primarul comunei Deda, Lucreția Cadar, a explicat că organizatorii se vor îngriji să fie expuse doar produse tradiționale:

Suntem la prima ediție, în care am putut să alocăm 15.000 de euro, fonduri europene accesate pe Strategia de dezvoltare a GAL Deda, pentru a promova produsele tradiționale de pe Valea Mureșului, în fiecare dintre comunele noastre. Costume populare, produse de panificație, va fi prezentată lavanda de Vătava, mâncăruri tradiționale românești, printre elel acel boț cu brânză. Va fi și o stâncă care vor valorifica urda și cașul specifice zonei, plăcintă cu brânză, terminând cu tradiționala tocăniță de miel.

Fiecare dintre comunele participante va fi prezentă la Târg cu propriul ansamblu de dansuri și cântece populare, însă vor exista și doi invitați speciali, soliștii Elena Gheorghe și Ionuț Langa.
Vor fi prezenți și invitați din ministerele Turismului și Agriculturii, ADR Centru Alba Iulia, Prefectura și CJ Mureș.

Valeriu Russu

The post Prima ediție a Târgului de produse și tradiții, ”La poalele Călimanului” appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Prima ediție a Târgului de produse și tradiții, ”La poalele Călimanului”

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button