Eveniment

Problemele românilor din comunităţile istorice, dar şi din ţară, dezbătute la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului

Problemele cu care se confruntă românii din comunităţile istorice, aflaţi în pericol de a-şi pierde identitatea, dar şi cei din Harghita şi Covasna sau care trăiesc în diaspora, se vor afla pe agenda lucrărilor Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, eveniment ajuns la a XVII-a ediţie, care se va desfăşura în perioada 12-17 august.

Programul va cuprinde şi lansări şi prezentări de cărţi, spectacol folcloric, expoziţie de icoane, dar şi participarea la Liturghia arhierească, săvârşită de PS Andrei, cu ocazia hramului Mănăstirii ‘Adormirea Maicii Domnului’, de la Izvoru Mureşului.

La fel ca şi în anii precedenţi, la lucrări vor participa cursanţi din ţară şi de peste hotare, reprezentanţi ai românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, ai romano-catolicilor din Moldova, ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mass-media.

The post Problemele românilor din comunităţile istorice, dar şi din ţară, dezbătute la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Problemele românilor din comunităţile istorice, dar şi din ţară, dezbătute la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button