Eveniment

Producătorii locali din județul Mureș vin la târg în 19 octombrie

Târgul Producătorilor Locali Mureșeni este organizat de Consiliul Județean Mureș și va avea loc pe terenul de sport al Liceului Bolyai Farkas din Târgu Mureș.

Vot fi prezenți peste 50 de producători, exclusiv din județ, care vor veni cu produse alimentare, unele dintre ele greu de găsit pe piață.

Președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, a explicat că inițiativa acestui târg a venit din partea a 8 din cele 11 grupuri de acțiune locală:

Este un lucru nou, inițiativa a venit de jos, din partea grupurilor de acțiune locală, și se adresează doar producătorilor din județul Mureș. Încercăm să aducem producători care nu ajung pe piața târgumureșeană și producători mici, care efectiv nu au nicio șansă să intre pe piață, dar vor fi și producători mari. Dorim să promovăm produsele locale din județul Mureș.

La acest târg vor fi ținute prelegeri și prezentări ale metodelor de producție, pentru o mai bună informare a cumpărătorului, a explicat Peter Ferenc:

Vom organiza și alte activități cu ocazia acestui târg, diferite jocuri și activități pentru copii, prelegeri și prezentări pentru adulți despre alimentația sănătoasă și gastronomia locală. Încercăm să încurajăm populația să acorde o cât mai mare atenție la ceea ce consumă. Propunem ca toată lumea să aleagă și să consume produse locale.

Târgul Producătorilor Locali Mureșeni va avea loc în 19 octombrie, între orele 10 și 18.

Raluca Creț

The post Producătorii locali din județul Mureș vin la târg în 19 octombrie appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Producătorii locali din județul Mureș vin la târg în 19 octombrie

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button