Proiecte de afirmare a identităţii naţionale, de promovare și dezvoltare a limbii române din Harghita şi Covasna

proiecte de afirmare a identitatii nationale de promovare si dezvoltare a limbii romane din harghita si covasna

Directorul Departamentului pentru Strategii Guvernamentale, din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Lelia Oanţă, a declarat astăzi, în ultima zi a lucrărilor Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, că instituţia pe care o reprezintă derulează o serie de proiecte în Harghita şi Covasna, care au ca principal scop afirmarea identităţii naţionale, promovarea şi dezvoltarea limbii române, precum şi a tradiţiilor.

Aceasta a punctat faptul că este nevoie de o colaborare mult mai aplicată între asociaţiile românilor din zonă şi SGG, dar şi o colaborare foarte strânsă între toate aceste asociaţii, astfel încât ele să poată avea o singură voce, clară şi puternică. în dialog cu toate organismele instituţionale atât din ţară, cât şi din străinătate.

Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului a ajuns la a XVII-a ediţie, timp de mai multe zile fiind dezbătute problemele cu care se confruntă românii din comunităţile istorice, din diaspora, dar şi cei din Harghita şi Covasna.

The post Proiecte de afirmare a identităţii naţionale, de promovare și dezvoltare a limbii române din Harghita şi Covasna appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Proiecte de afirmare a identităţii naţionale, de promovare și dezvoltare a limbii române din Harghita şi Covasna

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.