Record de vizitatori la a 14-a ediție a Nopții Muzeelor la Tg. Mureș

record de vizitatori la a 14 a editie a noptii muzeelor la tg mures

După o serie de programe noi și cu o locație în afara Tg. Mureșului, la Călugăreni, Muzeul Județean Mureș a reușit să vândă cu 10% mai multe brățări decât anul trecut, fiind înregistrate peste 20.000 de intrări.

Directorul muzeului Soos Zoltan, a precizat că recordul de intrări, peste 5000, l-a înregistrat Muzeul Iluziilor, deschis la Muzeul de Etnografie:

S-au vândut 7000 de brățări și încă 1500 gratuite, o creștere de 10% peste nivelul de anul trecut. Și mai ales la Muzeul de etnografie, unde se afla Muzeul Iluziilor, cel mai căutat loc din această ediție – peste 5000 de oameni. Apoi, ediția aceasta sigur depășește 20.000 de intrări. Anul acesta a fost pictorul Tonitza la Palatul Culturii, a fost tezaurul de la Sânicolaul Mare în Cetate, Biblioteca Teleki, Muzeul de Științele Naturii, Ansamblul Mureșul, Teatrul Național a avut un program inedit. Pot spune că Noaptea Muzeelor a devenit un eveniment care a întrunit toate instituțiile culturale din oras și din județ.

Ediția de anul viitor a Nopții Muzeelor se anunță și mai atractivă, în condițiile în care se va amenaja o expoziție din Napoli, cu vestigiile din orașul antic Pompei, a anunțat Soos Zoltan.

Valeriu Russu

The post Record de vizitatori la a 14-a ediție a Nopții Muzeelor la Tg. Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Record de vizitatori la a 14-a ediție a Nopții Muzeelor la Tg. Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.