Eveniment

Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș împlinește astăzi 36 de ani

Prin urmare, conducerea unității a dat startul ”Zilelor Spitalului”, aflate la a doua ediție. În această săptămână sunt programate mai multe expoziții medicale, activități culturale și concursuri pentru copiii internați.
Prima activitate a fost dedicată veteranilor, prin urmare peste 90 de angajați au fost premiați astăzi pentru activitatea neîntreruptă de 36 de ani în Spital.

Managerul Spitalului Clinic Județean din Târgu-Mureș, dr. Claudiu Puiac:

În 23 septembrie 1983, Spitalul a început să funcționeze la întreaga capacitate, primul director fiind domnul Mircea Târnăvean. Cu ocazia aniversării oferim diplome de excelență celor care și-au desfășurat activitatea neîntrerupt în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș de la înființare și până acum și este vorba de 92 de persoane. Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș îndeplinește condițiile pentru Categoria 1A din punctul de vedere al clasificării de urgență și spital gradul I din punctul de vedere al competențelor profesionale.

Unul dintre veteranii Spitalului este prof. univ. dr. Szabo Bella, șeful Clinicii de Ginecologie, care spune că a asistat la nașteri femei care s-au născut chiar în această clinică:

Am terminat (facultatea) în 1983, tocmai când s-a dat în folosință acest spital. Eu, practic, am îmbătrânit odată cu Spitalul. 36 de ani este o perioadă foarte lungă… am ajuns și eu să asist acum la nașteri la persoane care cândva s-au născut tot cu mine… Acum, pot să spun că, în sfârșit, anul acesta am ajuns să avem tot ce ne-am dorit: am primit și laparoscoape și cardiotopografe, acum și secția e renovată… Nu vreau să cobesc, dar așa de bine n-am stat niciodată… numai să se continue așa.

Medicul primar Lucia Muică este o altă veterană a Spitalului și cel mai mult este cunoscută de părinții și de copiii care au trecut pe la Clinica ORL unde a avut circa 500 de pacienți externați în fiecare an:

Mă bucur că am avut acest prilej și sunt fericită că am putu să lucrez într-un spital clinic de urgență unde am reușit să rezolvăm de-a lungul timpului atât cazuri de urgență cât și cazuri cronice (copii și adulți). De-a lungul timpului am avut un număr foarte mare de medici rezidenți care, din păcate, după terminarea rezidențiatului preferă munca de cabinet, ceea ce nu este un lucru foarte bun. Tineretul ar trebui să intre în focul bătăliei, să abordeze problemele de urgență și problemele mari din toate patologiile, nu numai din ORL. Majoritatea specialiștilor din Brașov, de exemplu, s-au format la Târgu-Mureș.

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu-Mureș funcționează în momentul de față cu 1.200 de paturi și are aproape 4.000 de angajați (3.925).
Anul trecut au fost internați 40.000 de pacienți, dintre care 26.000 cu spitalizare de zi iar alți 90.000 tratați în Ambulatoriu.

Cristina Bulbescu

The post Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș împlinește astăzi 36 de ani appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș împlinește astăzi 36 de ani

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button