Eveniment

Tradiție și cultură pe Valea Mureșului

A 15-a ediție a Festivalului „Văii Mureșului” va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, în comuna Răstolița.

Comunitățile de pe Valea Mureșului se întâlnesc pe Platoul ”La Alei” pentru a arată publicului larg ce au ele mai de preț: obiceiuri, artiști populari și bucate savuroase, specifice zonei, spune consilierul de comunicare al CJ Mureș, Sanda Vițelar:

Evenimentul iși propune să promoveze comunitățile în satul alegoric care este amenajat la Răstolița. Căsuțele vor fi decorate reprezentativ pentru fiecare comunitate participantă pentru a expune continuitatea tradiției. Pe scena festivalului vor urca Livia Harpa, Andrei Romanică, Naricsa și Teodor Țogoran, Ioan Cristian Țăran, Florina Oprea, Ovidiu Furnea, Anca Branea, Cristian Fodor, Emil Vlaicu, Gențiana Ganea și formația sa, Maria Butilă, Florin Voș, Mădălina Mureșean, Costi Dumitru, Ioan Șumandea, Mike Zetter dar și formațiile Krypton și Nemesis.

Pe lângă acești artiști, vor mai urca pe scenă și ansambluri folcorice, atât profesioniste cât și de copii, ale comunităților participante.
Nelipsite vor fi și bucatele tradiționale ale Văii Mureșului Superior.

Festivalul promovează și lectura, prin proiectul Bibliotecii Județene Mureș „Hai cu o carte la festival” . Oamenii sunt încurajați să doneze unul sau mai multe exemplare, chiar și din cărți scrise de ei, care vor fi dăruite Bibliotecii Publice din comuna Chiher.

Evenimentul este organizat de către Asociația de dezvoltare intercomunitară „Valea Mureșului” în parteneriat cu Prefectura și Consiliul Județean Mureș.

Vlad Todoran

The post Tradiție și cultură pe Valea Mureșului appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Tradiție și cultură pe Valea Mureșului

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button