Un fost ambasador american va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UMFST din Târgu Mureș

un fost ambasador american va primi titlul de doctor honoris causa al umfst din targu mures

Fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, James Rosapepe, va fi distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș.

Acordarea titlului onorific va avea loc luni, 1 iulie 2019, începând cu ora 12.00, în Aula Centrului Integrat de Medicină Dentară, cu prilejul unei ședințe festive a Senatului universității.

Dipomatul american a îndeplinit funcția de ambasador al SUA în România între anii 1998-2001, calitate în care a contribuit la întărirea legăturilor politice, economice, culturale și istorice între cele două țări.

Pe linie academică a inițiat și gestionat parteneriatul între Universitatea din Maryland și Colegiul Profesorilor Români de IT.

Proiectul a pus accent pe învățarea la distanță și a conectat profesori români de informatică de la universități de prestigiu și studenți din toate zonele lumii.
Fostul ambasador a scris și o carte despre România intitulată „Dracula is dead” (Dracula a murit), în care a descris experiența sa ca diplomat în România, promovând astfel țara noastră în Statele Unite ale Americii.

Sorin Șchiopu

The post Un fost ambasador american va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UMFST din Târgu Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Un fost ambasador american va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UMFST din Târgu Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.