Eveniment

UPDATE: Cinci militari români, răniţi în Afganistan după un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat

UPDATE ora 19,00: Militarii români răniţi în Afganistan sunt în stare stabile

Cei cinci militari români care au fost răniţi astăzi într-un incident produs în Afganistan sunt în stare stabilă, transmite Ministerul Apărării Naţionale. Cei cinci sunt internaţi în spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar.

Maşina de luptă MRAP în care se aflau românii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, în timpul executării unei misiuni de patrulare împreună cu militarii americani.

MApN a anunţat că, la nivelul Batalionului 300 ‘Sfântul Andrei’ din care fac parte militarii răniţi, s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanţelor producerii evenimentului.

********

Cinci militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei ‘Sfântul Andrei’, care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale .

Potrivit sursei citate, pe timpul executării misiunii, în jurul orei 12,30, ora României, maşina de luptă în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi pe cale aeriană la Spitalul Militar din Baza Aeriană Kandahar. Cei cinci militari sunt conştienţi şi starea lor de sănătate este stabilă’, se precizează în comunicatul MApN.

The post UPDATE: Cinci militari români, răniţi în Afganistan după un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UPDATE: Cinci militari români, răniţi în Afganistan după un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button