Eveniment

UPDATE Militarul român, care a fost ucis în atentatul terorist, se afla la a treia misiune în Afganistan

UPDATE ORA 18,00

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, în această după-amiază, identitatea militarului român care a fost ucis în atentatul terorist de astăzi, de la Kabul.

camarad Ciprian Stefan Polschi

caporal Ciprian-Ştefan Polschi

Este vorba despre caporalul clasa a III-a Ciprian-Ştefan Polschi – el îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul. Avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2004 şi se afla la a treia misiune în Afganistan.

Ciprian Polschi a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem, iar ministrul apărării a înaintat preşedintelui României propunerea de a i se conferi Ordinul Naţional ‘Steaua României’ în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.
Mâine, în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

***

Ştire iniţială ora  13,10

Un militar român şi-a pierdut viaţa într-un nou atentat sinucigaş care a avut loc astăzi, în capitala Afganistanului. Militarul executa o misiune de patrulare în apropiere de Green Zone din Kabul şi a fost surprins de explozia unei maşini capcană, la un punct de control.

Nu departe de locul deflagraţiei se află Cartierul General al Forţelor NATO şi Ambasada Statelor Unite.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au transmis condoleanţe familiei îndoliate şi au subliniat că România va continua să sprijine acţiunile de instaurare a păcii şi stabilităţii în Afganistan şi în alte zone de conflict.

The post UPDATE Militarul român, care a fost ucis în atentatul terorist, se afla la a treia misiune în Afganistan appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UPDATE Militarul român, care a fost ucis în atentatul terorist, se afla la a treia misiune în Afganistan

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button