Eveniment

UPDATE: S-a încheiat mitingul de la Chișinău

UPDATE ORA 16,30

La Chişinău s-a încheiat mitingul Partidului Democrat al Republicii Moldova organizat împotriva preşedintelui Igor Dodon.

Mitingul organizat de Partidul Democrat al Republicii Moldova s-a încheiat, participanţii la pichetul desfăşurat în faţa sediului Administraţiei prezidenţiale moldovene cu solicitarea demisiei preşedintelui Igor Dodon împrăştiindu-se şi părăsind paşnic zona.

Menţionăm că anterior, activiştii Partidului Democrat au amplasat în curtea Administraţiei prezidenţiale pancarte cu mesaje la adresa şefului statului şi au scandat „Jos cu trădătorul!”. „Mitingul nostru paşnic s-a încheiat. Vă rog să plecaţi în linişte spre case” – a declarat liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

Pe de altă parte, Ministrul de interne al Republicii Moldova, Andrei Năstase a acuzat Partidul Democrat de mituirea protestatarilor cu 40-50 de dolari (800 -1000 de lei moldovenești). Noul ministrul de interne a cerut populaţiei să nu participe la protestele împotriva preşedintelui legal şi a parlamentului şi guvernului formate ieri.

ORA 15,00 

Câteva mii de persoane se află în centrul Chişinăului pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de Partidul Democrat al controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc.

Premierul democrat al ţării, Pavel Filip, a convocat astăzi alegeri anticipate pe 6 septembrie, la scurt timp după ce Curtea Constituţională l-a desemnat preşedinte interimar.

Pe de altă parte, Parlamentul a adoptat o declaraţie prin care a scos Guvernul Filip în afara legii. Amintim că legislativul a numit-o ieri pe reprezentanta blocului pro-european ACUM, Maia Sandu, prim-ministru şi i-a demis pe şefii Procuraturii şi serviciului secret al ţării, însă deciziile au fost invalidate aseară de Curtea Constituţională.

Între timp, Amnesty International le-a cerut forţelor de ordine de la Chişinău să nu tolereze comportamentul agresiv faţă de jurnalişti, după ce mai mulţi reprezentanţi ai presei s-au plâns că au fost bruscaţi de participanţii la mitingul Partidului Democrat.

miting R.Moldova 1
miting R.Moldova
miting R.Moldova 2
miting R.Moldova 5
miting R.Moldova 3
miting R.Moldova 4

The post UPDATE: S-a încheiat mitingul de la Chișinău appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UPDATE: S-a încheiat mitingul de la Chișinău

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button