UPDATE: Turistul ceh care a căzut pe zăpadă în Munţii Făgăraş este în stare foarte gravă

update turistul ceh care a cazut pe zapada in muntii fagaras este in stare foarte grava

UPDATE ORA 13,00

El a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a declarat şeful Salvamont Sibiu, Adrian David. Pentru transportul turistului rănit din munţi la spitalul din municipiul Sibiu a fost nevoie de elicopterul SMURD care a zburat de la Târgu Mureş.

‘Un turist ceh de aproximativ 30 de ani a suferit un grav accident în Munţii Făgăraşului, după ce a căzut pe o limbă de zăpadă, în apropierea Lacului Avrig. Pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi evacuarea victimei s-a solicitat elicopterul SMURD Mureş, care a reuşit să facă intervenţia într-un timp foarte scurt. În acest moment, pacientul a fost preluat şi este în zbor spre Spitalul Judeţean Sibiu. Prezintă traume la nivelul capului şi membrelor, starea lui fiind foarte gravă’, a explicat Adrian David.

***

Elicopter SMURD, solicitat pentru un turist ceh accidentat în Munţii Făgăraşului. Un turist ceh a suferit mai multe traume, după ce s-a accidentat în Munţii Făgăraşului, aproape de Lacul Avrig, unde a fost solicitat şi un elicopter SMURD, a anunţat, azi, şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.
Potrivit sursei citate, salvamontiştii încă nu au ajuns la turistul accidentat.
‘Un turist ceh de circa 30 de ani a suferit multiple traume după ce a căzut În apropieRe de lacul Avrig din munţii Făgăraşului. Spre locul accidentului se deplasează o echipă terestră de la Salvamont Sibiu şi elicopterul SMURD Mureş. Victima este conştientă’, a spus Adrian David.

The post UPDATE: Turistul ceh care a căzut pe zăpadă în Munţii Făgăraş este în stare foarte gravă appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UPDATE: Turistul ceh care a căzut pe zăpadă în Munţii Făgăraş este în stare foarte gravă

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.