Eveniment

UPDATE: Un incendiu la mănăstirea de la Râmeţ a izbucnit la acoperişul clădirii care găzduieşte chiliile

UPDATE ora 19,00: 70 de pompieri intervin pentru stingerea incendiului de la Mănăstirea Râmeț

Aproape 70 de pompieri intervin și la această oră pentru stingerea incendiului de la Mănăstirea Râmeț din județul Alba. Focul afectează acoperișul, care adăpostește mai multe chilii, pe o suprafață de aproximativ 800 -1.000 de metri pătrați.
La fața locului au fost aduse și două ambulanțe SMURD, pentru a acorda la nevoie asistența medicală de urgență.
Din primele informații, rezultă că nu sunt persoane rănite, însă misiunea pompierilor este îngreunată de materialele din compoziția acoperișului, care emit o radiație termică foarte puternică.

********

Incendiul care a izbucnit astăzila cel mai vechi aşezământ monahal ortodox din Transilvania, mănăstirea Rîmeţ, se manifestă la acoperişul clădirii care găzduieşte chiliile călugăriţelor.

Flacăra nu este vizibilă, fiind doar fum negru şi dens.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, căpitan Radu Botezan, incendiul se manifestă sub tablă, fără flacără.

Zeci de pompieri de la Detaşamentele Aiud şi Alba Iulia intervin pentru stingerea focului ce a cuprins o suprafaţă de 400 de metri din acoperişul clădirii de chilii.

Au fost solicitate forţe şi de la Detaşamentul Turda al ISU Cluj, dar şi de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Stremţ.

The post UPDATE: Un incendiu la mănăstirea de la Râmeţ a izbucnit la acoperişul clădirii care găzduieşte chiliile appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UPDATE: Un incendiu la mănăstirea de la Râmeţ a izbucnit la acoperişul clădirii care găzduieşte chiliile

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button