UPDATE: Unul din răniții din accidentul aviatic din Harghita, va fi transportat la Tg.Mureș

update unul din ranitii din accidentul aviatic din harghita va fi transportat la tg mures

UPDATE ora 16,00

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), cele două persoane rănite în urma accidentului aviatic din Harghita au fost recuperate de către salvatori.
Ambele victime sunt conştiente şi cooperante. Una dintre ele va fi transportată la Spitalul Municipal Odorheiul Secuiesc cu o ambulanta SMURD, iar cea de-a doua va fi transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, se arată în comunicat.

Agerpres

***
UPDATE ora 15,00: Elicopterul SMURD nu a putut ateriza în zona accidentului aviatic din Harghita

Elicopterul SMURD care s-a deplasat în zona accidentului aviatic produs pe Vârful Mădăraş din Harghita nu a putut ateriza din cauza terenului greu accesibil.

Potrivit Agerpres, care citează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), un medic va coborî prin troliere pentru evaluarea medicală a celor două victime.

La rândul său, şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Ors, a declarat că zona respectivă este foarte greu accesibilă și că spre locul accidentului se îndreaptă şi echipaje de salvatori montani.

Reamintim că la bordul aeronavei care a aterizat forțat se aflau pilotul şi copilotul, care s-au evacuat imediat după incident. Ambele persoane sunt conştiente, fără răni grave şi urmează să fie evaluate de către echipajele medicale, a informat IGSU.

Agerpres

***

ora 13,00 Aterizare forțată în Harghita

Un avion utilitar destinat vaccinării antirabice a aterizat forţat azi în jud. Harghita, din cauze deocamdată neelucidate și a luat foc. Din fericire, echipajul a reușit să se salveze la timp și să semnaleze incidentul.

Purtătorul de cuvînt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al jud. Harghita, Alina Ciubotariu:

‘La bord se aflau pilotul şi copilotul, care s-au evacuat imediat. Ambele persoane sunt conştiente, fără răni grave şi urmează să fie evaluaţi de către echipajele medicale.

Având în vedere altitudinea mare la care a avut loc incidentul, se deplasează 3 echipaje de salvatori cu mijloace 4×4. Spre locul accidentului se deplasează şi echipaje de la Salvamont şi Jandarmeria Montană.

Potrivit Agerpres, un elicopter SMURD se va deplasa spre locul unde avionul utilitar care a aterizat forţat pentru a-i recupera pe pilotul şi copilotul care s-au autoevacuat, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Virgil Natea

The post UPDATE: Unul din răniții din accidentul aviatic din Harghita, va fi transportat la Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UPDATE: Unul din răniții din accidentul aviatic din Harghita, va fi transportat la Tg.Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.