Ziua Națională a Bălțatei, sărbătorită la Târgu Mureș

ziua nationala a baltatei sarbatorita la targu mures

Sărbătorirea Zilei Naționale a Rasei Bălțată este la cea de-a treia ediție și este organizată de Federația Crescătorilor de Bovine din România, în parteneriat cu Organizația Națională Semtest – BVN.

Astăzi și mâine au loc o serie de evenimente destinate promovării acestei rase autohtone, în speranța că tot mai mulți fermieri vor alege bălțata românească în gospodăriile lor.

Ziua a început cu un workshop la Camera de Comerț și Industrie Mureș, urmând ca, de la ora 17, să aibă loc un simpozion în Palatul Administrativ.

Directorul Direcției Agricole Mureș, Ioan Rus, a arătat că s-a ales județul Mureș pentru acest eveniment datorită producțiilor bune ale acestei rase:

S-a ales județul Mureș pe motiv că este un județ reprezentativ la nivel național. Suntem printre primele județe cu efective de bovine și producția de lapte realizată pe bălțată românească. Întrucât în ultimul timp se pune tot mai mult baza pe încurajarea raselor autohtone, scopul evenimentului este de a încuraja creșterea rasei bălțată românească.

În paralel, în Piața Trandafirilor din Târgu Mureș se derulează o expoziție de produse lactate, în cadrul căreia producători din Mureș, Harghita, Alba, Cluj și Brașov își pun în vânzare cele mai bune produse.

Raluca Creţ

Foto: Radio Tg. Mures / Raluca Creț
Foto: Radio Tg. Mures / Raluca Creț
Foto: Radio Tg. Mures / Raluca Creț

The post Ziua Națională a Bălțatei, sărbătorită la Târgu Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ziua Națională a Bălțatei, sărbătorită la Târgu Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.