Învățământ

”Ateliere de Vară Șotron”, în Mureș

Asociația OvidiuRo anunță încheierea ”Atelierelor de Vară Șotron 2019”, cu rezultate excelente: 1.200 de profesori de învățământ preșcolar au organizat vara aceasta 480 de Ateliere de Vară, în 37 de județe.

”Lumea vie – plante și animale”, tema atelierelor

Proiectul a fost implementat cu suportul Grupului Fildas-Catena, Raiffeisen Bank și GlaxoSmithKline România, iar în județul Mureș au fost susținute opt ”Ateliere Șotron” de 20 de profesori – voluntari. Atelierele au avut loc în lunile iulie și august, cu un total de 100 de copii participanți, majoritatea din medii rurale și urbane defavorizate.
Tema atelierelor din acest an a fost ”Lumea vie – plante și animale”, iar în fiecare zi copiii și profesorii au explorat prin activități integrate ceea ce ne înconjoară, de la firul ierbii până la stele. În ateliere s-au aplicat multe elemente din noul curriculum pentru educație timpurie, recent aprobat. Obiectivul atelierelor a fost de a crea o comunitate de învățare, cu scopul de a dezvolta autonomia în învățare a copiilor, de a încuraja cooperarea, de a aprofunda cunoștințe și, de asemenea, pentru a le deschide poarta spre cunoaștere acelor copii care nu au alte experiențe de învățare pe timpul verii.

Activități cu impact pozitiv

Inițiativa Asociației OvidiuRo a fost apreciată în mod pozitiv de prof. Ioan Macarie, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Mureș.
”În anul școlar 2018-2019, împreună cu doamnele inspector pentru educație timpurie, prof. dr. Irina Mihaela Trifan, prof. Julia Kovacs și prof. Camelia Irimie-Matei, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație, cu doamnele director din grădinițele din județul Mureș și cu Agenția pentru educație timpurie OvidiuRo am organizat sesiune de formare cu profesorii din învățământul preșcolar – metodiști și responsabili de cercuri pedagogice – pentru 40 de persoane, pe bază de voluntariat, au devenit ei înșiși formatori în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea limbajului, pentru toți cei 1.150 de profesori de învățământ preșcolar din județ, sesiune de informare cu directorii unităților școlare care au în subordine învățământul preșcolar din județul Mureș, pe tema importanței facilitării accesului la cărți potrivite vârstei și la lectură pentru copiii ce provin din medii defavorizate – pentru 246 de directori, un training centrat pe literație cu profesorii de învățământ preșcolar din mediul rural care vor beneficia de centrele de bibliotecă pentru sala de grupă, puse la dispoziție de OvidiuRo, iar 15 comunități din județul Mureș au primit GrădiBibliotecă: Apold, Bahnea, Band, Criștești, Fărăgău, Mica, Ogra, Saschiz, Șăușa, Valea Izvoarelor, Viișoara, Vânători, Școala Specială nr. 1, Școala Specială nr. 2”, a precizat prof. Ioan Macarie.
Totodată, a mai fost amenajată o ”Insulă de lectură” în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, zonă de relaxare activă pentru copiii care trec pragul instituției, precum și întâlniri cu profesorii debutanți și studente UBB la care au participat 86 de persoane și întâlniri cu bibliotecarii din județ la care au participat 36 de persoane.
”Mulțumim pe această cale Asociației OvidiuRo și vă asigurăm de întreaga noastră colaborare în acțiunile care se vor desfășura pe tot parcursul anului școlar”, a transmis prof. Ioan Macarie.

(Redacția)

Post-ul ”Ateliere de Vară Șotron”, în Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ”Ateliere de Vară Șotron”, în Mureș

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button