Învățământ

Carmen Teodora Hulpe, premiată pentru rezultatele la Limba Franceză: ”A fost foarte multă muncă!”

Pe lista elevilor merituoși premiați de conducerea Primăriei orașului Sărmașu cu ocazia Zilelor Sărmășene 2019 se află și Carmen Teodora Hulpe, absolventă a clasei a VIII-a la Liceul Teoretic „Samuil Micu” din Sărmașu. Tânăra are vârsta de 15 ani și este olimpică la Limba franceză.

Reporter: Pentru ce ai fost premiată?

Carmen Teodora Hulpe: Am fost premiată pentru rezultatul de la Olimpiada Județeană de Limba Franceză, unde am luat locul III.

Rep.: De cât timp înveți limba franceză?

C.T.H.: Învăț limba franceză încă de pe clasa a V-a, dar pasiunea mea s-a aprins mai mult în clasa a VII-a, când am dat de prima olimpiadă.

Rep.: Cât de mult te pregătești, cât de mult înveți franceză?

C.T.H.: La început a trebuit să depun mai mult efort, a fost mai greu, pentru că a trebuit să recapitulez toată materia, și la olimpiadă e mai greu decât ce se predă la clasă. Însă, doamna profesoară m-a ajutat, m-a luat de la orele mai ușoare ca să repetăm, mi-a dat fișe. Pot spune că a fost foarte multă muncă!

Rep.: Ce îți dorești să faci pe viitor?

C.T.H.: M-am gândit că limba franceză mă va ajuta să părăsesc țara, și eventual să ajung chiar în Franța, însă nu m-am gândit la o meserie anume.

Rep.: Ai avea vreun sfat pentru cei care doresc să învețe o limbă străină?

C.T.H.: Eu le-aș spune să încerce, pentru că nu o să le pară rău. Am avut experiențe frumoase, am fost și la Olimpiada Națională, unde mi-a plăcut mult. Poate părea greu, dar depinde de tine și de cât de mult îți place.

A consemnat Alex Ionuț ORBAN

 

 

 

Post-ul Carmen Teodora Hulpe, premiată pentru rezultatele la Limba Franceză: ”A fost foarte multă muncă!” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Carmen Teodora Hulpe, premiată pentru rezultatele la Limba Franceză: ”A fost foarte multă muncă!”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button