Controale la spațiile de depozitare a produselor din ”Programul pentru Școli al României”

controale la spatiile de depozitare a produselor din programul pentru scoli al romaniei

În numele Comisiei Județene pentru implementarea ”Programului pentru Școli al României” vă aducem la cunoștință că în cursul lunii mai Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș a realizat un control la unitatea de procesare a laptelui materie primă Friesland Campina România, unitate care asigură laptele și produsele lactate în cadrul programului mai sus menționat, nefiind constatate neconformități.

De asemenea, în cursul lunii mai, Direcția de Sănătate Publică a Județului Mureș, a verificat condițiile de depozitare a produselor distribuite în cadrul Programului în 25 de unități de învățământ. Ca urmare a acestor controale s-au constat următoarele deficiențe:

– nedotarea spațiilor frigorifice destinate păstrării produselor lactate distribuite elevilor cu termometre și grafice de temperatură la Școala Gimnazială Ceuașu de Câmpie, s-a aplicat amendă în valoare de 800 de lei.

– neluarea măsurilor pentru amenajarea spațiilor de păstrare a produselor ”lapte-corn” la Școala Gimnazială Fântânele, amenda aplicată fiind de 1.000 de lei și la Școala Gimnazială Pănet, unde s-a aplicat un avertisment.

În urma unei sesizări din partea unei unități școlare s-a constituit o comisie mixtă de control cu reprezentanții instituțiilor abilitate. Sesizarea viza calitatea necorespunzătoare a cornurilor și laptelui distribuit în cadrul Programului. Au fost recoltate probe din produsele distribuite în ziua respectivă, rezultatele fiind necorespunzătoare pentru produsul ”Corn simplu din făină integrală”. Până la remedierea neconformităților a fost interzisă distribuirea produsului. Ulterior au fost recoltate alte probe, rezultatele fiind corespunzătoare. Distribuirea a fost reluată cu condiția monitorizării săptămânale a produsului prin analize de laborator.

(Comunicat de presă, Consiliul Judeţean Mureş)

Post-ul Controale la spațiile de depozitare a produselor din ”Programul pentru Școli al României” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Controale la spațiile de depozitare a produselor din ”Programul pentru Școli al României”

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.