David Purcar, singurul 10 din Mureş la Bacalaureat

david purcar singurul 10 din mures la bacalaureat

Şeful de promoţie al Colegiului Naţional “Unirea” din Târgu-Mureş, David Purcar, a obţinut singura medie de 10 la examenul de Bacalaureat – sesiunea iulie 2019.

În topul performerilor se află şi Şerban Blaga (Colegiul Naţional “Unirea” Târgu-Mureş), Cristian Chiorean (Colegiul Naţional “Papiu” Târgu-Mureş), Andrada-Alexandra Mărginean (Colegiul Naţional “Unirea” Târgu-Mureş), Daniel Micluc (Colegiul Naţional “Papiu” Târgu-Mureş) şi Papp Zsófia (Liceul Teoretic “Bolyai Farkas” Târgu-Mureş), toţi cu media de 9,88, care au ratat “la mustaţă” obţinerea mediei maxime, dar care merită, la rândul lor, felicitaţi pentru frumoasa lor performanţă.

Impresii la cald despre examen

Contactat de cotidianul Zi de Zi, David Purcar, care a absolvit Colegiul Național „Unirea“ Târgu-Mureş ca şef de promoție, la specializarea Matematică-Informatică, având media finală 9,94, a declarat că examenul nu a fost dificil.

“Examenul nu mi s-a părut de o dificultate ridicată. La Matematică şi la Fizică m-am uitat pe barem şi ştiam că o să iau 10. La Limba română, se ştie că notarea este subiectivă, acolo nu eram 100% sigur, dar bănuiam că voi lua o notă peste 9.00 – 9.50, cât m-am autoevaluat”, a precizat merituosul absolvent.

Viitor student la Oxford

Recent, David Purcar a acordat un interviu cotidianului Zi de Zi, în care a dezvăluit câteva din planurile sale de viitor, respectiv despre continuarea studiilor în cadrul prestigioasei Universităţi Oxford.

“Doresc să termin cei trei ani de facultate, după care să fac un an de masterat în cadrul aceleiași universități. Deocamdată nu mă văd revenind acasă pentru că mai am multă experiență de învățat în Marea Britanie. Însă pe viitor, o opțiune ar fi să mă întorc în România doar dacă societatea s-ar schimba în bine, dacă ar fi mai multă meritocrație și mai puțină corupție. Mă gândesc că ar fi interesant să pot aplica la noi în țară tot ceea ce voi învăța în anii de studii în străinătate”, a afirmat David Purcar.

Alex TOTH

 

 

 

Post-ul David Purcar, singurul 10 din Mureş la Bacalaureat apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: David Purcar, singurul 10 din Mureş la Bacalaureat

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.