Învățământ

FOTO: Elevii Gimnaziului “Alexandru Ioan Cuza”, cu 4 echipe la un concurs național!

Elevii noștri, de la Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Târgu-Mureș, au obținut mai multe premii I la concursul județean “CDIdei în cărți “. Ei s-au calificat cu patru echipe la faza națională, care se va desfășura în data de 7 iunie, la Sibiu.

Conform inițiatorilor, Casa Corpului Didactic din Sibiu, Festivalul-concurs “CDIdei în cărți “a preluat ideea unei activități de tip cultural, cu caracter nonformal, aceea a Muzeului literar, și își propune “animarea” centrelor de documentare și informare și a bibliotecilor școlare.

Muzeul literar este o activitate de animaţie de lectură, în cadrul căreia elevii, în urma lecturii unei cărţi/ lucrări documentare, realizează un obiect reprezentativ din acea lucrare. Elevii prezintă unui public obiectul realizat, descrierea acestuia, precum şi descrierea lucrării citite.

Festivalul se adresează elevilor din clasa III-a până în clase a VIII-a, din toată țara.

În anul 2019 Festivalul se desfășoară pe trei categorii de vârstă astfel: clasele III-IV, clasele V-VI şi clasele VII-VIII.

Ce au de făcut elevele şi elevii în cadrul proiectului?

Să îşi formeze o echipă de trei elevi din aceeaşi categorie de vârstă. Echipa va fi coordonată de un cadru didactic, profesor documentarist sau de bibliotecar/documentarist;

Să aleagă o lucrare pe care să o citească;

Să îşi planifice activitatea în proiect,

Să citească lucrarea şi să stabilească obiectul pe care îl vor confecţiona;

Să realizeze cele patru produse pentru prezentarea în cadrul Festivalului: fișa lucrării citite, fişa obiectului reprezentativ ales, Jurnalul echipei și  obiectul realizat/confecționat din materiale reciclabile.

Să-şi prezinte produsele în cadrul Festivalului în diferite etape.

La etapa județeană, organizată de Casa Corpului Didactic Mureș, la sfârșitul săptămânii trecute, în Sala Festivă a Liceului Tehnologic “Constantin Brâncuși” din Târgu-Mureș, s-au prezentat 159 de elevi din clasele primare și gimnaziale din județ.

Elevii noștri, de la Gimnaziul ”Alexandru Ioan Cuza” din Târgu-Mureș, au obținut 4 locuri I, calificânu-se astfel cu 4 echipe la faza națională, care se va desfășura în data de 7 iunie, la Sibiu, la Casa Corpului Didactic din localitate.

Premiile obținute de elevii Gimnaziului ”Alexandru Ioan Cuza”:

Locul I la categoria de vârstă clasele III-IV, domeniul Istorie – Geografie – echipa formată din elevii Diana Florea, Bianca Șomodi, Teodora Sămărghițan. Coordonator, profesor învățământ primar Maria Covrig.

Locul I la categoria de vârstă clasele III-IV, domeniul Mitologie – echipa formată din elevii Sabina Diaconu, Sebastian Fodor, Ianoș Robert. Coordonator, profesor învățământ primar Maria Covrig.

Locul I la categoria de vârstă clasele III-IV, domeniul Științe naturale, echipa formată din elevii   Cezara Duca, Mara Bumbac, Ana Sandor. Coordonator, profesor învățământ primar Maria Covrig.

Locul I la categoria de vârstă clasele V-VI, domeniul Mitologie, echipă formată din elevii Vanesa Rusu, Andreea Maxim, Raluca Togan. Coordonator – profesor Petronela Silvășan.

Maria COVRIG,

Profesor învățământ primar

 

 

Post-ul FOTO: Elevii Gimnaziului “Alexandru Ioan Cuza”, cu 4 echipe la un concurs național! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO: Elevii Gimnaziului “Alexandru Ioan Cuza”, cu 4 echipe la un concurs național!

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button