Învățământ

Laborator Digitaliada la Şcoala Gimnazială din Acăţari

Şcoala Gimnazială Acăţari este una dintre cele zece școli câștigătoare ale concursului de selecție Digitaliada și a doua școală din județul Mureș care intră în programul Fundației Orange. Astfel, cei 95 de elevi de gimnaziu încep noul an școlar 2019-2020 cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare-învățare.

Laborator digital complet echipat

Laboratorul digital al Școlii Gimnaziale Acățari a fost dotat cu 32 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale, ghiduri de predare și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

“Urmărind evoluția societății și evoluția profilului elevului, în special, am observat o nevoie de spațiu digital în care elevul învață, descoperă noțiuni în ritmul propriu. De aceea, consider că educația digitală nu înlocuiește educația clasică/tradițională, ci vine în completarea acesteia”, a declarat directorul școlii din Acățari, Gabriella Jozsa, la aflarea veștii că școala se alătură comunității Digitaliada.

După Sâncraiu de Mureş, Acăţari

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare.

„Felicitări Şcolii Acățari pentru câștigarea concursului. Elevii vor învăța în anii următori într-un laborator digital complet echipat, iar profesorii sunt instruiți prin program cum să utilizeze noile tehnologii la clasă. În județul Mureș avem deja în program și școala din Sâncraiu de Mureş, ai căror profesori sunt modele pentru colegii lor. Datorită programului Digitaliada al Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață matematică și TIC cu metode digitale”, a subliniat Amalia Fodor, director al Fundației Orange.

(Redacţia)

 

 

Post-ul Laborator Digitaliada la Şcoala Gimnazială din Acăţari apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Laborator Digitaliada la Şcoala Gimnazială din Acăţari

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button