Învățământ

Performerii examenului de Evaluare Naţională. Alexia Baloş: “Am învățat pentru dezvoltarea mea personală”

La nivelul județului Mureș, 13 elevi au obținut nota 10 la examenul de Evaluare Națională, rezultatele fiind făcute publice marți, 25 iunie, pe pagina web www.evaluare.edu. În interviul următor, cotidianul Zi de Zi vă prezintă una din cei 13 performeri care au obţinut nota maximă la examenul de Evaluare Naţională: Alexia Baloș, elevă la Colegiul Național „Unirea” din Târgu-Mureș.

Reporter: Având în vedere rezultatele tale, care crezi că este cheia succesului școlar?

Alexia Baloș: Cred că atât învățatul constant, cât și distracția și relaxarea reprezintă cheia succesului școlar.

Rep.: Ai învățat mai mult pentru nota în sine sau strict pentru dezvoltarea ta personală? Consideri că nota din examen oglindeşte inteligența unui elev?

A.B.: Am învățat pentru dezvoltarea mea personală în clasele 5-8, dar pentru acest examen nu pot spune că am învățat mai mult decât restul elevilor. Am făcut-o pentru note bune, pentru a ajunge la profilul dorit, dar niciodată nu m-am așteptat să iau 10. Am încercat să învăț și să mă distrez în același timp, să nu mă stresez. În timpul meu liber am mers la petreceri și am fost alături de prietenii mei. Consider că nota din examen nu reprezintă în totalitate inteligența. Nu toți au avut o zi bună sau nu toți au reușit să dea totul din ei în acele ore. În cazul meu, a fost noroc și multă muncă.

Rep.: Care este liceul la care aspiri să îţi continui studiile?

A.B.: Îmi doresc să intru la Colegiul Național „Unirea” și să urmez profilul Ştiintele naturii, deoarece consider că acest profil îmi oferă multe oportunități.

Rep.: Care este planul tău de viitor? Se clădește pe profilul pe care îl vei urma?

A.B: Încă nu am un plan de viitor stabilit, dar mă gândesc să mă îndrept spre Medicină.

A consemnat Bianca SĂLĂGEAN

 

Post-ul Performerii examenului de Evaluare Naţională. Alexia Baloş: “Am învățat pentru dezvoltarea mea personală” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Performerii examenului de Evaluare Naţională. Alexia Baloş: “Am învățat pentru dezvoltarea mea personală”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button