Învățământ

Un nou titlu Doctor Honoris Causa la UMFST pentru fostul ambasador al SUA în România, Excelența Sa James C. Rosapepe

Fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa James C. Rosapepe, va fi distins luni, 1 iulie, începând cu ora 12.00, în Aula Centrului Integrat de Medicină Dentară, cu prilejul unei ședințe festive a Senatului UMFST Târgu Mureș cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș.

Conform informațiilor furnizate de blogul UMFST, Excelența Sa James C. Rosapepe a îndeplinit funcția de ambasador al SUA în România între anii 1998-2001. Dipomatul american a avut o legătură foarte strânsă cu România, contribuind la întărirea legăturilor politice, economice, culturale și istorice între cele două țări. Pe linie academică a inițiat și gestionat parteneriatul între Universitatea din Maryland și Colegiul Profesorilor Români de IT. Proiectul a pus accent pe învățarea la distanță și a conectat profesori români de informatică de la universități de prestigiu și studenți din toate zonele lumii.

Fostul ambasador a scris și o carte despre România intitulată „Dracula is dead”, în care a descris experiența sa ca diplomat în România, promovând astfel țara noastră în Statele Unite ale Americii.

Post-ul Un nou titlu Doctor Honoris Causa la UMFST pentru fostul ambasador al SUA în România, Excelența Sa James C. Rosapepe apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Un nou titlu Doctor Honoris Causa la UMFST pentru fostul ambasador al SUA în România, Excelența Sa James C. Rosapepe

Credit autor: Elena.Polearus.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button