4.800 de euro colectaţi pentru susţinerea activistului civic Hans Hedrich în procesul cu Holzindustrie

4 800 de euro colectati pentru sustinerea activistului civic hans hedrich in procesul cu holzindustrie

Conducerea Fundaţiei Comunitare Covasna (HKA) a anunţat azi că, în cadrul acţiunii de colectare de fonduri pentru susţinerea activistului civic Hans Hedrich, care trebuie să plătească cheltuieli de judecată în urma pierderii unui proces cu firma austriacă Holzindustrie Schweighofer, s-au adunat 4.800 de euro, din care peste 3.200 de lei în municipiul Sfântu Gheorghe.
Donaţiile îi vor fi înmânate personal lui Hans Hedrich, în cursul zilei de miercuri, la sediul fundaţiei din Sfântu Gheorghe.

Hans Hedrich a declarat săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă susţinută la Sfântu Gheorghe, că asociaţia Neuer Weg, cu sediul în Făgăraş, pe care o reprezintă, a iniţiat mai multe procese împotriva companiei austriece Holzidustrie Schweighofer, deţinătoarea mai multor fabrici de cherestea în ţara noastră.

Potrivit acestuia, patru din cinci procese le-a pierdut, iar ultimul, care vizează anularea autorizaţiei de construcţie a fabricii din localitatea covăsneană Reci, eliberată de conducerea Consiliului Judeţean Covasna în decembrie 2014, se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, urmând să fie judecat până la sfârşitului anului.

Hans Hedrich a adăugat că, la rândul ei, firma austriacă l-a acţionat în judecată pentru calomnie atât pe el, cât şi asociaţia Neuer Weg, iar în urma procesului pierdut la Viena firma i-a pus, în luna iulie, poprire pe cont pentru suma de 4.067 de euro cheltuieli de judecată, plus alte cheltuieli pentru executarea silită.Acesta afirmă că procesul a fost pierdut ‘strict pe motive de procedură’ şi nu pe fond.
Reprezentanţii companiei austriece au menţionat, într-un comunicat de presă remis recent AGEPRES, că Hans Hedrich trebuie să se conformeze sentinţei judecătoreşti şi să efectueze plata cheltuielilor de judecată datorate în urma pierderii procesului.

The post 4.800 de euro colectaţi pentru susţinerea activistului civic Hans Hedrich în procesul cu Holzindustrie appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 4.800 de euro colectaţi pentru susţinerea activistului civic Hans Hedrich în procesul cu Holzindustrie

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.