Situația juridică neclară a unui teren blochează construirea centrului de mari arși la Târgu Mureș

situatia-juridica-neclara-a-unui-teren-blocheaza-construirea-centrului-de-mari-arsi-la-targu-mures

Vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Alexandru Câmpeanu, a atras atenția astăzi, într-o conferință de presă, asupra unui posibil blocaj în realizarea centrului de mari arși la Târgu Mureș.
Este vorba despre un teren din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență, acordat în 2002 domeniului public al județului prin Hotărâre de Guvern, act pe care Primăria Târgu Mureș a reușit să îl anuleze printr-un proces finalizat acum 3 ani, dar fără ca decizia să lămurească situația terenului.

Alexandru Câmpeanu a precizat că în perioada imediat următoare, Consiliul Județean Mureș va începe demersurile pentru clarificarea situației juridice a terenului pentru a nu se pierde finanțarea de la Banca Mondială de 37 de milioane de euro pentru construirea centrului de mari arși pe terenul cu probleme.


Pe de altă parte, Primăria Târgu Mureș are în plan construirea unei parcări pe terenul respectiv.
Purtătorul de cuvânt al Instituției, Cosmin Blaga, a precizat că această parcare nu va împiedica dezvoltarea unităților medicale.

Cosmin Blaga a precizat că, în acest moment, singura instituție care are drept de administrare asupra terenului este Primăria Târgu Mureș.

Raluca Creţ

The post Situația juridică neclară a unui teren blochează construirea centrului de mari arși la Târgu Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Situația juridică neclară a unui teren blochează construirea centrului de mari arși la Târgu Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.