UPDATE: DGASPC: Minora din cazul de la Galaţi nu a fost violată

update dgaspc minora din cazul de la galati nu a fost violata

UPDATE ORA 13,15

Minora de 14 ani, găsită plină de sânge pe o stradă din Galaţi şi care a fost ajutată de doi poliţişti doar la intervenţia trecătorilor, nu a fost violată, aşa cum s-a crezut iniţial, a declarat, azi, directorul adjunct al DGASPC, Ciprian Groza.

Potrivit acestuia, fata a plecat din centrul de plasament cu bilet de voie, s-a întâlnit cu prietenul ei, de 15 ani, a întreţinut relaţii sexuale consimţite acasă la acesta, după care, în urma unei hemoragii, a ajuns la spital.

Groza a precizat că minora a povestit că nu fost agresată şi că adolescentul o iubeşte.

***

Doi poliţişti din Galaţi, cercetaţi disciplinar pentru că nu au intervenit pentru a ajuta o minoră.

minora

captură filmare realizată de Jann Michaels

Aceștia au apărut pe o retea de socializare, într- o înregistrare video in care privesc, fără să intervină, o minoră, aflată într o evidentă stare de rău.

Cazul s- a petrecut sâmbătă seara, după ora 20.00 când fara a fost văzută umblând fără țintă, pe strada George Coșbuc, și părând vizibil afectată și sângerând.

 Copila, care a împlinit 14 ani, a fost filmată de o femeie care a insistat în fața polițiștilor să cheme ambulanță, având în vedere faptul că fata sângera vizibil. În filmare, însă, cei doi agenți pot fi văzuți cum asistă impasibili în mașina în care patrulau, în timp ce trecătorii încearcă să ajute fata. Imaginile filmate și postate pe rețeaua de socializare au devenit virale, iar Inspectoratul Județean de Poliție Galați a deschis o anchetă disciplinară în cazul celor doi polițiști.

Totodată, Poliția Galați mai informează că „minora care apare în imagine a fost transportată la spital de un echipaj de salvare, iar în funcție de rezultatul verificărilor și a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracțiuni”. Pe de altă parte, Direcția Județeană pentru Protecția Copilului Galați a deschis o anchetă, având în vedere că fata crește într-un centru de plasament. Sâmbăta, aceasta a plecat din centru cu un bilet de voie pentru intervalul orar 17:00 – 20:00, moment în care se pare că aceasta s-a întâlnit cu prietenul ei, un adolescent de 15 ani cu care se mai întâlnise înainte de trei ori.

În prezent, starea de sănătate a copilei este stabilă, aflându-se sub supraveghere medicală, după ce a fost operată la Spitalul Județean Sfântul Apostol Andrei din Galați. Deocamdată, copila nu a reclamat abuz sexual, fata fiind consiliată în prezent de psihologii de la Direcția pentru Protecția Copilului Galați./dstanesc

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat că a dispus ‘măsuri ferme de verificare imediată’, el calificând drept ‘inadmisibilă’ atitudinea poliţiştilor implicaţi.

The post UPDATE: DGASPC: Minora din cazul de la Galaţi nu a fost violată appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UPDATE: DGASPC: Minora din cazul de la Galaţi nu a fost violată

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.