FOTO. Tractorul produs în Mureș ar putea fi noul Duster al utilajelor agricole!

foto.-tractorul-produs-in-mures-ar-putea-fi-noul-duster-al-utilajelor-agricole!

Tractorul românesc poate fi unul dintre produsele care să relanseze exportul autohton, consideră ministrul pentru Mediul de Afaceri după o vizită la compania din Reghin, care a omologat un tractor nou, de concepţie proprie.

Reghinul poate deveni, astfel, un nou pol de dezvoltare având în vedere că, în jurul unei linii de asamblare, pe o rază de 100 km, de obicei, apar investiţiile firmelor furnizoare de subansamble, astfel că şi alte companii pot profita de succesul tractorului românesc.

În anul 2018, fabrica IRUM a prezentat conceputul original (de la idee până la produsul finit) al noului tractor agricol românesc TAGRO. Proiectul inovator a presupus o investiție totală de peste 4 milioane de euro, iar dezvoltarea prototipurilor a implicat cele mai moderne tehnologii.

IRUM Reghin a funcționat ca societate de stat până în anul 1999, când a fost achiziționată de MAVIPROD și a devenit o companie cu capital privat, integral românesc. În 2010, Mircea Oltean a decis să dezvolte în cadrul fabricii un nou tractor agricol, intrând astfel într-un sector total nou și diferit față de ce făcuse până atunci, respectiv utilaje forestiere.

Sursa: protv.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO. Tractorul produs în Mureș ar putea fi noul Duster al utilajelor agricole!

Credit autor: ms.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.