Life Style

INEDIT. Profesoare, economiste sau juriste sunt toate la sezatoare in Tirgu Mures!

Pe vremuri, femeile îşi coseau hainele de sărbătoare, celebrele ii, cu mâinile lor şi fiecare model spunea propria poveste. Un ritual pe care câteva femei din Târgu-Mureş l-au readus la viaţă. Femeile se întâlnesc săptămânal la o şezătoare unde fiecare creează ii autentice, reproducând modele vechi de sute de ani, unele aflate în colecţii individuale sau în muzee de dincolo de Ocean.

Sunt profesoare, economiste sau juriste. Dar, la şezătoare profesia nu contează. Mai importantă e pacea pe care ţi-o aduce această veche artă.

Ionela a văzut modelul ales, cusut de patru persoane diferite şi niciunul nu respecta originalul. Aşa că a devenit o adevărat provocare să realizeze ia visată.

Să coşi o ie nu înseamnă doar emoţie. Femeile care participă la şezătoare spun că această activitate le aduce multe satisfacţii.

Ideea şezătorii a pornit de la o expoziţie de ii care s-a deschis în luna mai, în cadrul Muzeului Etnografic din Târgu-Mureş. Acolo există cămăşi realizate după fotografii în care este surprinsă îmbrăcămintea unor personalităţi precum Principesa Ileana, fiica Reginei Maria.

Femeile care participă la şezătoare spun că lucrurile care le ies din mâini nu au preţ. Pentru că poartă în ele nu doar săptămâni întregi de muncă migăloasă, ci şi o parte din sufletul lor.

Sursa: observator.tv / Foto: captura video


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INEDIT. Profesoare, economiste sau juriste sunt toate la sezatoare in Tirgu Mures!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button