Life Style

INVESTITIE. Aparatura performanta de 1.000.000 de euro in dotarea SCJUM!

Şase laparoscoape performante au intrat in dotarea de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Valoarea totală a echipamentelor se ridică la aproximativ 4,9 milioane de lei.

Noile laparoscoape au fost repartizate Blocului Operator Chirurgie Generală II (3 bucăţi) şi Blocului Operator Obstetrică Ginecologie (3 bucăţi).

„Secţia Clinică Chirurgie II a primit la sfârşitul lunii trecute 3 sisteme de laparoscopie modern, care permit efectuarea intervenţiilor minim invazive în 3 săli de operaţii concomitent, astfel putând satisface cerinţele mai multor pacienţi. Cele 3 sisteme de laparoscopie moderne permit, pe lângă operaţiile de bază minim invazive (colecistectomie, apendicectomie, hernie inghinală prin abord laparoscopic), şi efectuarea intervenţiilor chirurgicale minim invazive avansate, cum ar fi hernie hiatală, splenectomie, tumori de colon, tumori rectale, tumori de glandă suprarenală, eventraţii postoperatorii, biopsii variate, chiste pancreatice. Având în vedere că în această clinică se desfăşoară activitatea de pregătire a medicilor rezidenţi, noile aparate achiziţionate vor oferi o pregătire mai vastă în chirurgia minim invazivă”, a declarat Prof. Dr. Bara Tivadar, Şef Secţia Clinică Chirurgie Generală II.

„Secţia Clinică Obstetrică Ginecologie este un centru naţional de formare în laparoscopie, cu cca 350 de intervenţii laparoscopice pe an. Din cauza gradului mare de uzură a celor două laparoscoape intrate în dotarea clinicii de peste 10 ani, operaţiile endoscopice s-au efectuat cu dificultate, iar formarea noilor colegi în laparoscopie a întâmpinat dificultăţi. Laparoscoapele noi de ultimă generaţie reprezintă un salt calitativ în activitatea clinicii, care permit lărgirea gamei de intervenţii laparoscopice efectuate în clinică”, a declarat prof. Dr. Szabo Bela, Şef Secţia Clinică Obstetrică Ginecologie.

MS / Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INVESTITIE. Aparatura performanta de 1.000.000 de euro in dotarea SCJUM!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button