Life Style

Mocăniţa a fost alternativa ardelenească pentru turişti de Rusalii!

O plimbare linistită cu mocăniţa, aer curat şi păstrăv proaspăt pescuit din apele reci. A fost alternativa ardelenească pentru turiştii care au preferat să îşi petreacă minivacanţa de Rusalii departe de agitaţia staţiunilor de la mare. Fermecaţi de peisajele din Mureş, până şi străinii au învăţat să spună in limba noastră „aveţi o ţară frumoasă”.

Încolonaţi pe peronul din staţiunea Sovata, sute de turişti aşteaptă să îşi ocupe locul în mocăniţă. Traseul are 14 kilometri, dar totul se face la viteză ardelenească. Aşa că oaspeţii au ore bune la dispoziţie ca să se bucure de peisaje.

Cornel Ceauşu, agent de turism: Ne-am întâlnit cu Martinică, ne-am întâlnit cu cerbi, căprioare pe drum. Este un traseu superb

Doi metri cubi de lemne intră în cuptorul locomotivei cu aburi pentru un astfel de traseu. O apariţie veselă, mocăniţa este mereu întâmpinată cu aplauze de cei care o văd şerpuind pe dealuri.

Mecanicul de locomotivă spune că „e fabricată în Polonia în 1949. Are 70 de ani anul ăsta. E o locomotivă bună„.

Însă cei mai bucuroşi de călătorie sunt pasagerii, care prin vagoanele deschise pot profita nu doar de privelişti, ci şi de aerul curat.

Un turist recunoaşte că „din auzite ne-am hotărât să venim. Suntem de mai multe zile la Sovata, în vacanţă, în concediu. Este o excursie fascinantă, frumoasă. Într-un cuvânt, merită trăită„.

Un Andrew, un turist britanic, ne spune în română că „îmi place foarte mult să fim în România. Este foarte frumos aici, aveţi o frumoasă ţară„.

Turiştii care n-au vrut să se întoarcă tot cu mocăniţa în Sovata au putut face popas la Câmpu Cetăţii. O zonă renumită pentru păstrăv şi un magnet pentru pescarii de toate vârstele.

Pentru majoritatea turiştilor a fost o vacanţă de trei zile binemeritată, cu pescuit, cu salină, cu plimbări în Praid, cu mers cu mocăniţa, dar şi cu păstrăv la grătar, cu mămăligă şi mujdei de usturoi, specialitatea casei, în faţa căreia nimeni nu rezistă.

Sursa: observator.tv


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mocăniţa a fost alternativa ardelenească pentru turişti de Rusalii!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button