Life Style

REUȘITĂ. Csaba a investit peste 100.000 de euro într-o fabrică de biscuiţi ECO la Tîrgu Mureş!

Antreprenorul Kolcsar Csaba a folosit experienţa din domeniul panificaţiei pe care a căpătat-o lucrând în străinătate şi s-a întors în 2010 în România, acolo unde a pus bazele brandului Ecomania, sub care produce zilnic 400 de pungi de biscuiţi ecologici, dar şi pâine.

Fabrica unde realizează produsele este construită de antreprenor, iar investiţia totală în cei aproape zece ani de activitate se ridică la 100.000 – 150.000 de euro, din fonduri proprii.

Capacitatea de pro­ducţie a fabricii este de 400 de pungi de biscuiţi zilnic. Preţul unei pungi de biscuiţi marca Ecomania este de circa 10 lei. În portofoliul de produse intră biscuiţi cu făină integrală şi seminţe de floarea-soarelui, de chimen, seminţe de in, de rozmarin.

Produsele ajung în magazinele naturiste sau cu produse ecologice, dar şi în alte magazine din Târgu-Mureş, Cluj-Napoca şi Braşov. Una dintre provocările din business vine din faptul că multe produse din nişa pe care a pariat antreprenorul Kolcsar Csaba vin din import, existând puţini producători români care să fabrice în ţară produsele.

Fondatorul Ecomania a explicat că motivul pentru care nu a intrat şi în lanţurile de retail alimentar este că produsele sale au un termen de expirare de 90 de zile, iar în retail acest termen trebuie să fie mai mare. Totodată, dacă ar modifica reţeta biscuiţilor pentru a rezista mai mult, s-ar pierde partea ecologică a produsului.

El a mai precizat că cifra de afaceri a rămas constantă, iar motivul pentru care nu se văd creşteri specta­culoase este acela că multe magazine naturiste se închid.

Ecomania a încheiat anul 2018 cu afaceri de 456.000 de lei (aproxi­mativ 100.000 euro), în uşoară creştere faţă de anul anterior, iar profitul a fost de 154.000 de lei în acelaşi an, potrivit informaţiilor publice.

Sursa: zf.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: REUȘITĂ. Csaba a investit peste 100.000 de euro într-o fabrică de biscuiţi ECO la Tîrgu Mureş!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button