Life Style

REUSITA! Mureseanca Andrada va studia la Cambrige si Harvard, dupa ce a castigat un prestigios concurs de jurnalism!

Îi urăm sincere felicitări și mult succes în viitor…

Prestigioasa  universitate americană de știință MIT a anunțat ieri câștigătorii burselor The Knight Science Journalism Program, între care se numără în premieră și un reprezentant al României.

Este vorba de mureseanca Andrada Fiscutean, specializată în jurnalism de știință și tehnologie.

Sunt onorata și încântata, dincolo de cuvinte, de a face parte din acest grup de jurnaliști.

Mă voi deplasa la Boston în august pentru a studia la MIT și Harvard timp de un an! Tot nu pot să cred că se întâmplă asta!
Mulțumesc tuturor!„, a scris Andrada.

 

Potrivit comunicatului oficial, câștigătorii burselor pe anul 2019/2020 sunt 10 jurnaliști din 7 țări, de pe 4 continente, care au fost selectați dintre 120 de aplicanți. Grantul este acordat pentru 10 luni, în care jurnaliștii selectați se vor pregăti la sediul MIT, din Cambridge, Massachussets.

Potrivit comunicatului oficial al MIT, Andrada Fiscutean ”a scris despre hackerii din Estul Europei, jurnaliști atacați cu viruși infomatici și oameni de știință din Coreea de Nord, articolele sale fiind găzduite de publicații ca Nature, Ars Technica, Wired, Vice Motherboard, and ZDNet. Este redactor-șef la știri la ProFM. Pasionată de istoria tehnologiei, Andrada deține câteva computere făcute în Estul Europei în perioada anilor 1980”.

Andrada Fiscutean și-a început cariera ca jurnalist de radio în august 1998, la Radio Son Reghin, unde a lucrat 6 ani, și unul la stația din Târgu Mureș, când aceasta s-a deschis, după care a plecat la ProFM, unde activează și în continuare, ca redactor-șef de știri, coordonând o echipă axată pe știri locale.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: REUSITA! Mureseanca Andrada va studia la Cambrige si Harvard, dupa ce a castigat un prestigios concurs de jurnalism!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button