Life Style

Ultima proiecție la “Pădurea rotundă”

Seria proiecțiilor de film din cadrul celei de a opta ediție “Pădurea rotundă” se încheie în această seară, ora 20:30,  cu proiecția filmului ”Femeie în război/Woman at War”, în regia lui Benedikt Erlingsson.

Filmul spune povestea energică a unei femei islandeze care le declară război celor responsabili de industria locală de aluminiu și creează un manifest curajos pentru a proteja natura.  Halla sau “Femeia Muntelui”, cum i se mai spune, s-a săturat de impactul distructiv pe care industria locală de aluminiu îl are asupra mediului, așa că le declară război celor din spatele afacerii. E gata să riște totul pentru a proteja zonele sălbatice ale Islandei pe care le iubește atât de mult. Când află că un copil își va face loc în viața ei, Halla începe să-și pună întrebări serioase vizavi de manifestul pe care l-a pus în mișcare.

Filmul a obținut Premiul Publicului şi Premiul pentru cel mai bun Scenariu  – Semaine de la Critique, Cannes 2018. Filmul poate fi văzut în acestă seară în amfiteatrul din spatele Hotelului Restaurant ”Marion”, Intrarea este liberă.

Post-ul Ultima proiecție la “Pădurea rotundă” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ultima proiecție la “Pădurea rotundă”

Credit autor: Alin Zaharie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button