Politică

Alegeri la Senat pentru desemnarea succesorului lui Călin Popescu-Tăriceanu

La Senat, sunt astăzi programate alegeri pentru desemnarea succesorului lui Călin Popescu-Tăriceanu la conducerea forului legislativ.

Sunt trei candidaţi în cursa pentru a doua funcţie în stat. Iar conducerea PSD a reconfirmat aseară susţinerea pentru fostul ministru de externe, Teodor Meleşcanu, o încercare de a câştiga parlamentari din ALDE pentru susţinerea Guvernului.

Social-democraţii au propus ca postul lăsat vacant de Călin Popescu-Tăriceanu să fie ocupat tot de un reprezentant al ALDE, vicepreședintele foștilor parteneri de guvernare, Teodor Meleșcanu. Liderul PSD, Viorica Dăncilă, cea care a făcut anunțul, arăta că social-democrații, prin această susținere a lui Teodor Meleșcanu, au vrut să arate că sunt corecţi până la capăt, chiar dacă ALDE s-a retras de la guvernare. Numai că propunerea social-democraților, pe lângă surpriza provocată, a stârnit şi nemulțumiri în rândul ALDE.

Președintele Alianței Democraților și Liberalilor, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus răspicat că propunerea PSD reprezintă o încercare de a rupe grupul parlamentar al ALDE din Senat, dar și un război împotriva partidului. Pentru funcția de președinte al Senatului și-au anunțat candidatura: Teodor Meleșcanu, susținut de PSD; Alina Gorghiu, din partea PNL, și Ion Popa de la ALDE.

Potrivit Regulamentului Senatului, președintele acestui for este ales prin vot secret cu buletine de vot. Este declarat președinte candidatul care a întrunit, la primul tur de scrutin, votul majorității senatorilor prezenți

The post Alegeri la Senat pentru desemnarea succesorului lui Călin Popescu-Tăriceanu appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Alegeri la Senat pentru desemnarea succesorului lui Călin Popescu-Tăriceanu

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button