Politică

Colegiul Unirea – tărâmul duelurilor politice. Azi: Dorin Florea vs. Soós Zoltán

Ca în fiecare an, mai ales atunci când bat la ușă alegeri de tot felul, situația colegiului național „Unirea” de la Tîrgu-Mureș revine în actualitate, iar disputele cu iz etnic nu întârzie să apară. Așa se întâmplă și în aceste zile când lucrările de reabilitare a clădirii au fost oprite, iar principalii combatanți politici arată cu degetul unii spre ceilalți. Cel mai probabil în încercarea de a pune masele în mișcare și astfel să obțină un vot în plus la alegerile viitoare. Pentru că teama și dușmanii, închipuiți sau nu, sunt teme care aduc de cele mai multe ori oștile la comandă. Fără a face alte comentarii în plus, redăm în cele ce urmează declarația publică a edilului municipiului Tîrgu-Mureș Dorin Florea pe margine acestei teme, urmată de replica publică a fostului și, cel mai probabil, viitorului candidat independent la fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș Soós Zoltán.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Fiecare toamnă se lasă cu șantaj de neconceput!

Îmi pare rău că discuțiile și angajamentele făcute cândva cu reprezentanții Bisericii Romano-Catolice privind situația imobilului în care funcționează Colegiul National “Unirea” și Liceul Teologic Romano-Catolic “Rakoczi Ferenc” nu mai sunt respectate. Există un contract încheiat între municipalitate și Biserica Romano-Catolică, valabil pe o perioadă de 20 de ani (2014-2034) contract respectat de Primărie.

Am ajuns în situația în care problemele sunt pasate ca într-un meci de ping-pong, fapt care împiedică remedierea lor.

Cu regret constat că și atitudinea reprezentanților Bisericii Romano-Catolice se înscrie în același registru cu declarațiile făcute de politicieni, fără a se ține cont de clauzele contractuale de angajamente, iar cei care au de suferit sunt elevii, profesorii și părinții.

Primăria Târgu Mureș va lua toate măsurile în consecință și va da un răspuns ferm, fără echivoc, reprezentanților Bisericii Romano- Catolice, dar pe lângă toate acestea vom demara acțiunile prevăzute de lege pentru rezolvarea definitiv a acestei situații, de neconceput pentru celelalte zone ale României sau alte țări europene.

Le reamintesc reprezentanților Bisericii Romano-Catolice că există deja un precedent la Alba Iulia, care s-ar putea materializa și la Târgu Mureș deoarece Primăria va demara toate demersurile necesare pentru ca acest imobil să revină în patrimonial orașului.

Dr. Dorin Florea,

Primarul Municipiului Târgu Mureș

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Dorin Florea inventează din nou gaura de la covrig…

După ce în 2004 școala Bisericii Catolice, naționalizată în 1948, a fost retrocedată proprietarului, primarul a atacat hotărârea în justiție și a și pierdut. Singurul consecvent în a pune sub semnul întrebării dreptul de proprietate a fost primarul, care a îndatorat și a degradat orașul nostru. Dacă urmărim evenimentele, vedem că doar în 2008 a binevoit să încheie un contract de închiriere, asta după ce au trecut cei 5 ani prevăzuți legal de eliberare a spațiului. Dar nu a respectat obligațiile contractuale, ceea ce a dus la rezilierea contractului în 2012. În 2014 s-a încheiat un nou contract în care figura și funcționarea școlii catolice. Neluând în considerare că ar fi trebui să reprezinte tot orașul, a intrat în procesul care a inițializat desființarea școlii catolice. În ciuda acestui lucru, în 2017 a fost surprins că Biserica a anunțat rezilierea contractului din cauza nerespectării mai multor clauze. Și din nou și-a arătat adevărata față: pentru el nu înseamnă nimic și nu respectă dreptul la proprietate. Degeaba au prevăzut contractele anterioare renovarea imobilului, el a cheltuit banii orașului în alte scopuri. Și când tot mai mult a ieșit la lumină această situație, a cheltuit bani publici pentru investiții într-un imobil al Bisericii fără anunțarea și acordul proprietarului. Acum se miră că proprietarul își cere drepturile legale… Nu îi ajunge la creier că el, cocoșul de la groapa de gunoi, orașul nostru, nu poate să trâmbițeze cât îl țin bojocii și cât doresc foștii lui învățăcei, cum ar fi și Pașcan, care nu demult l-a învinovățit pe maestrul său că nu a făcut nici un pas pentru trecerea clădirii în proprietatea statului și, într-un mod neadecvat unui discipol, și-a făcut vinovat maestrul că Biserica a primit șanse pentru rezolvarea legală a situației.
Strâns la colț, hingherul orașului nostru latră și mușcă, scoțând discursul naționalist și prezentându-se ca un erou național sperând să scape de pedeapsa de drept.
Și totuși: pe cine servesc toate astea? Cercurile de interese și campania primarului, care demult se bazează pe dezvoltarea conflictului etnic?! Sigur că nu pe altcineva. Nici pe elevii de la Unirea, nici pe profesori sau pe Școala Catolică. Nici interesele Târgu-Mureșului.
În realitate, nu servește interesele societății locale, urmărește doar să declanșeze conflicte etnice și să asigure voturi etnice, atât pentru el cât și cei pentru cei din anturajul lui.
În concluzie, acesta este nivelul la care politica nu are dreptul să se coboare niciodată!
Rușine!

Soós Zoltán

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Acestea fiind declarațiile publice, rămâne ca voi, cititorii, copii și părinți, să trageți concluziile. Toate cu speranța că noul an școlar, care stă să înceapă, nu va fi afectat de interesele celor care vor să câștige voturi, putere sau, de ce nu, bani.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Colegiul Unirea – tărâmul duelurilor politice. Azi: Dorin Florea vs. Soós Zoltán

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button