Politică

Europarlamentare 2019, rezultate: Paradoxul Ungheni, oraşul cu primar PNL unde a câştigat PSD

Cotidianul Zi de Zi vă prezintă rezultatele finale înregistrate duminică, 26 mai, la nivelul oraşului Ungheni, cu ocazia alegerilor europarlamentare.

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul Electoral Judeţean Mureş, la Ungheni, din cei 5.946 de alegători înscrişi în lista electorală permanentă şi în copia de pe lista electorală specială, au votat 3.127 de alegători, rezultând astfel o prezenţă la urne de 52,6%.

Ierahie condusă de PSD, PNL şi USR-PLUS

În ceea ce priveşte modul în care au ales locuitorii oraşului Ungheni, în urma numărătorii voturilor consemnăm următoarele rezultate:

29,88% – PSD (889 de voturi);

25,21% – PNL (750 de voturi);

18,05% – USR-PLUS (537 de voturi);

6,55% – UDMR (195 de voturi);

6,15% – Pro România (183 de voturi);

4,71% – PMP (140 de voturi);

4,27% – ALDE (127 de voturi);

5,18% – alte partide/alţi candidaţi independenţi, fiecare cu sub 1%.

Succes social-democrat în fief liberal şi împotriva curentului PNL/USR-PLUS

Rezultatul de la Ungheni poate fi catalogat surprinzător din cel puţin două puncte de vedere: în primul rând, localitatea este considerată fief tradiţional al Partidului Naţional Liberal fiind administrată de primarul liberal Victor Prodan (aflat la al doilea mandat), iar în al doilea rând sfidează trendul de la nivel judeţean, unde PNL a obţinut 22,37%, iar PSD a adunat doar 13,13% din totalul voturilor.

Supremaţia liberală este reliefată şi de structura politică a Consiliului Local Ungheni, unde mandatele de consilieri locali sunt împărţite între următoarele formaţiuni politice: 8 mandate pentru PNL (care are, astfe, majoritate), 6 pentru PSD şi 1 pentru ALDE.

Victor Prodan, participant la mitingul PSD de la Reghin

Recent, în data de 16 mai, edilul şef al oraşului Ungheni, liberalul Victor Prodan, a participat la o întâlnire electorală organizată de Partidul Social Democrat în incinta Casei de Cultură „Eugen Nicoară” din Reghin, cu ocazia vizitei premierului României, Viorica Dăncilă.

Conform unor fotografii publicate pe reţeaua de socializare Facebook, la respectiva întâlnire liberalul Victor Prodan a aplaudat, cu generozitate, delegaţia condusă de Viorica Dăncilă, gest mai mult decât sugestiv în privinţa viitorului politic al primarului oraşului Ungheni…

Alex TOTH

Post-ul Europarlamentare 2019, rezultate: Paradoxul Ungheni, oraşul cu primar PNL unde a câştigat PSD apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Europarlamentare 2019, rezultate: Paradoxul Ungheni, oraşul cu primar PNL unde a câştigat PSD

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button