Politică

EXCLUSIV! O târgumureșeancă din PSD vrea să candideze la Președinția României!

Târgumureșeanca Monica Simionescu și-a anunțat, în urmă cu câteva zile, intenția de a candida la funcția de președinte al României la alegerile din luna noiembrie a acestui an.

„Sunt conștientă că este o misiune aproape imposibilă”

Demersul a fost anunțat în data de 11 august, pe canalul Youtube, prin intermediul unui clip de 40 de secunde intitulat „Candidez la funcția de Președinte al României, dacă…”
„Am decis să fac tot ce îmi stă în putință pentru a intra în cursa pentru Palat (Palatul Cotroceni – n.r.), și asta deoarece acest tărâm, această creație, îmi pasă cu adevărat de locul în care trăiesc, de aproapele meu și consider că este momentul să îmi folosesc mai bine vocea. Îmi doresc ca pentru prima dată dumneavoastră să aveți posibilitatea să dați un vot pentru, să aveți o opțiune de normalitate. Vă invit să vă alăturați acestui demers să spunem atipic. Doar împreună putem contribui la schimbarea în bine a lumii în care trăim. Mulțumiri și gânduri bune!”, a precizat Monica Simionescu.
O zi mai târziu, în data de 12 august, târgumureșeanca în vârstă de „20 de ani pe un picior în data de 13 noiembrie 2019” – după cum s-a autocaracterizat – a „recidivat” cu un nou clip de 40 de secunde, intitulat „Rugăminte”: „Pentru a putea intra în cursa pentru Palat, vă invit să vă alăturați campaniei mele, „tribului” meu. Vă invit să îmi dați o mână de ajutor pentru a reuși să strâng semnăturile inutile din punctul meu de vedere, dar necesare conform legislației imperfecte, nedrepte, în vigoare. Sunt conștientă că este o misiune aproape imposibilă, însă dacă e să fie, va fi. Nu punem semnul egal între semnătura dumneavoastră și votul dumneavoastră . Cele 200.000 de semnături îmi permit să îmi depun candidatura. Doar atât. Din suflet, mulțumesc!”.

Îndemn la iubire și gândire pozitivă

În data de 13 august, Monica Simionescu a dezvăluit, tot prin intermediul unui clip, intitulat „Proiectul meu de suflet, proiectul nostru de țară?”, cele șapte obiective aferente proiectului propus cetățenilor României.
„Și pentru că am primit totul în dar, vă invit să ne păstrăm credința, să mulțumim, să fim recunoscători, să ne simțim privilegiați, să trăim frumos, să iubim, deoarece iubirea este cea mai bună energie, să gândim pozitiv sau cel puțin constructiv, să facem bine, să lăsăm o moștenire frumoasă generațiilor viitoare. Vă invit așadar să privim lumea din perspectiva unui suflețel ajuns pe Terra. Vă invit să dăm locul cuvenit artei guvernării pentru a ne fi bine”, a transmis candidata la Palatul Cotroceni.

Absolventă a două facultăți

Monica Simionescu este licențiată în Științe politice la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca și în Drept la Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș și are un masterat la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în Diplomație și politică externă în relațiile internaționale.
În prezent, Monica Simionescu își desfășoară activitatea în cadrul Camerei Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureș, unde ocupă funcția de consilier juridic.

Membru PSD „de cinci ani și un pic, cu cotizația la zi”

În privința apartenenței sale politice, Monica Simionescu a mărturisit că face parte din… Partidul Social Democrat.
„Sunt membru PSD de cinci ani și un pic, cu cotizația la zi și am decis să fac tot ce îmi stă în putință pentru a candida la alegerile prezidențiale”, a precizat candidata din Târgu-Mureș la funcția de președinte al României.

Sesizare la Avocatul Poporului

În urmă cu aproximativ o săptămână, Monica Simionescu a sesizat și Instituția Avocatului Poporului pe tema legislației electorale, considerată restrictivă și depășită, neadaptată la realitățile anului 2019.
„Am rugămintea să abordați legislația electorală restrictivă, care în prezent îmi încalcă dreptul constituțional de a fi ales. Este o misiune aproape imposibilă să adun semnăturile necesare pentru a putea intra în competiția pentru funcția de Președinte al României. Mai mult, vă adresez rugămintea să abordați și verificarea autenticității semnăturilor, de pe listele de susținători, de către membrii Biroului Electoral Central. Modelul listei de susținători nu conține rubrică pentru număr de contact. Îmi este greu să cred că B.E.C. are mijloacele necesare și timpul (în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea candidaturii) pentru a se deplasa acasă la fiecare cetățean pentru ca aceștia să-și confirme semnătura, respectiv susținerea unui candidat sau a mai multor candidați. Totodată, să presupunem că persoanele trecute pe liste sunt verificate într-o bază de date după adresa indicată de către acestea. Asta nu înseamnă neapărat faptul că acele persoane au semnat pe listele de susținători. Îmi permit, în încheiere, să sper că veți aduce în discuție și necesitatea poziționării catedrei/specializării Științe Politice la locul cuvenit în ceea ce înseamnă Arta Guvernării, care din punctul meu de vedere este nu numai cea mai frumoasă artă, ci și cea mai importantă. În speranța că veți acorda atenția cuvenită prezentei, vă mulțumesc anticipat”, a arătat Monica Simionescu.

Persoanele care doresc să sprijine candidatura Monicăi Simionescu o pot contacta la adresa de e-mail simionescu.monica.eu@gmail.com.

Alex TOTH

Post-ul EXCLUSIV! O târgumureșeancă din PSD vrea să candideze la Președinția României! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: EXCLUSIV! O târgumureșeancă din PSD vrea să candideze la Președinția României!

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button