Politică

Guvernul a aprobat simplificarea procedurii de acordare a ajutoarelor de urgenţă

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, a anunțat că ajutoarele vor fi aprobate prin nota ministrului Muncii pe baza boderourilor Agenţiilor Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, cu sprijinul Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi vor fi avizate de primarii localităţilor afectate, dar şi de prefecţi.

Până acum la Guvern au ajuns aproximativ 2400 de solicitări din partea autorităţilor locale privind persoane sau familii care au nevoie de sprijin pentru a face faţă efectelor devastatoare ale vremii din ultima perioadă’, a declarat Nelu Barbu.

Totodată, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede alegerea preşedinţilor de Consiliu judeţean prin vot direct de către cetăţeni, a anunţat vicepremierul Daniel Suciu.

El a menţionat că nu va fi adoptat prin ordonanţă de urgenţă Codul administrativ, până nu va veni avizul Consiliul Economic şi Social, care, în şedinţa de săptămâna aceasta, a amânat luarea în discuţie a proiectului.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a declarat că schimbarea legii electorale făcută luni prin ordonanţă de urgenţă este ‘o concesie’ pe care premierul vrea să o facă ‘baronilor PSD’, în încercarea de a le câştiga sprijinul.

Potrivit lui Dobrovoschi, şeful statului apreciază că se schimbă regula chiar în timpul jocului.

The post Guvernul a aprobat simplificarea procedurii de acordare a ajutoarelor de urgenţă appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Guvernul a aprobat simplificarea procedurii de acordare a ajutoarelor de urgenţă

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button