Guvernul de la Chișinău a intrat în deplinătatea atribuțiilor

guvernul de la chisinau a intrat in deplinatatea atributiilor

La Chişinău, noul executiv a început, astăzi, prima săptămână de activitate propriu-zisă de când guvernul Partidului Democrat a acceptat să renunţe la putere.

Premierul Maia Sandu i-a prezentat astăzi pe noii miniștri angajaților ministerelor pe care le vor conduce. Noul guvern nu va permite politizarea instituțiilor statului, iar ministerele vor lucra doar pentru binele cetățenilor – a declarat premierul Maia Sandu, în timpul prezentării noilor miniștri. Primul minister la care a mers Maia Sandu a fost cel al Afacerilor Interne, unde l-a prezentat pe ministrul Andrei Năstase. Acolo ea a exprimat intenția guvernului său de a recâștiga încrederea cetățenilor în instituții. Şi Andrei Năstase le-a solicitat astăzi angajaților instituției și polițiștilor să nu mai îndeplinească comenzi politice și ilegale. El a subliniat că polițiștii cu funcții de conducere, care au participat anterior la acțiuni ilegale, vor răspunde în fața legii. Noul ministru al economiei și infrastructurii, Vadim Brînzan, declarat că una din prioritățile sale va fi combaterea corupției, dar și deetatizarea și debirocratizarea economiei, iar ministrul educației, culturii și cercetării, Liliana Nicolaescu Onofrei, a promis condiții mai bune de lucru pentru profesori. La rândul său, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, începe astăzi o vizită oficială în Statele Unite, fiind una din primele planificate încă de la învestirea guvernului Sandu.

Tot astăzi a venit și un prim mesaj din partea liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, după ce săptămâna trecută partidul pe care îl conduce a anunțat că se retrage de la guvernare. El a scris pe o rețea de socializare că a decis să rămână alături de echipa Partidului Democrat, chiar și de la distanță. Vlad Plahotniuc a scris că nu se simte în siguranță, nici el și nici familia sa, și că Republica Moldova nu este o țară sigură din cauza unora care își doresc să o preia cu forța.

Amintim că guvernul Maiei Sandu a fost învestit la 8 iunie, dar a intrat efectiv în funcție sâmbătă, după ce fostul guvern Filip și-a anunțat demisia.

The post Guvernul de la Chișinău a intrat în deplinătatea atribuțiilor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Guvernul de la Chișinău a intrat în deplinătatea atribuțiilor

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.