Politică

Liberalii cer demisia conducerii Aeroportului Transilvania de la Vidrasău

Aprobarea situațiilor financiare la finalul anului 2018 ale RA Aeroportul Transilvania a fost supusă la vot în plenul CJ Mureș în ședința de astăzi în regim de urgență. Proiectul și documentele care l-au însoțit au trecut prin comisii la fel de urgent, fără ca aleșii județului să poată să parcurgă măcar, fizic, cele peste 80 de pagini. Acest lucru a determinat grupul PNL din Consiliul Județean Mureș să ceară ca proiectul, ajuns și așa în dezbatere la cinci luni de la finalul anului, să fie retras de pe ordinea de zi și să fie dezbătut într-o ședință extraordinară, ulterior. Mai mult, liberalii au cerut demisia managerului Aeroportului Peti Andras pe care îl acuză de incompetență.

„Avem un proiect de hotărâre cu o situație financiară scris pe 80 de file pe care trebuie să le studiem într-un timp foarte scurt, ceeea ce, evident, nu se poate. Părerea noastră, a grupului PNL, este că conducerea Aeroportului este incompetentă, nu face față unei asemenea activități și, în consecință, propunem retragerea acestui material de pe ordinea de zi și eventual convocarea unei ședințe extraordinare pentru a ne permite timp suficient să studiem acest material. Nu înțelegem care este motivul pentru care s-a întârziat atât de mult cu întocmirea acestui material, probabil, nu știu, conducerea Aeroportului a fost în campanie electorală și nu a avut timp. Cerem, solicităm, le solicităm celor doi membri executivi ai Consiliului de Administrație de la Aeroportul Transilvania demisiile de onoare, iar după vacantarea acestor locuri în Consiliul de Administrație, Executivul CJ să recruteze persoane competente și calificate pentru aceste posturi, astfel încât Aeroportul Transilvania să revină pe locul patru în topul aeroporturilor din țară, acolo unde era în anul 2016, în timpul administrației liberale a județului și nu pe locul 11 unde se află momentan”, a spus liderul grupului PNL din CJ Mureș Ervin Molnar care a atras atenția că nu este pentru prima oară când conducerea Aeroportului aduce spre vot în regim de urgență anumite materiale, forțând astfel mâna consilierilor județeni să le voteze, ultima situație de acest tip înregistrându-se în cazul Bugetului de Venituri și Cheltuieli al regiei condusă de Peti Andras.

Propunerea liberalilor susținută de liderul de grup Ervin Molnar nu a fost pe placul majorității PSD-UDMR care a respins-o, iar proiectul de hotărâre referitor la situațiile financiare la sfârșitul anului trecut prezentate de Conducerea RA Aeroportul Transilvania au fost aprobate cu votul PSD-UDMR. Cât privește cererea de demisie a conducerii Aeroportului, aceasta nu a avut nici un ecou în rândul aleșilor județeni, deși printre consilierii PSD-UDMR au fost unii care au recunoscut, fără a accepta însă să fie citați, că „este deja o tradiție de 14 ani ca instituția să aducă în CJ documentele spre aprobare în ultimul moment”. Cât îl privește pe managerul Regiei, Peti Andras a refuzat să comenteze în vreun fel solicitarea venită din partea liberalilor, fiind de altfel pentru a doua oară în acest an când i se cere demisia, prima solicitare în acest sens fiind formulată de deputatul USR Mureș Lavinia Cosma.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Liberalii cer demisia conducerii Aeroportului Transilvania de la Vidrasău

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button